21. kolo
17.01.2018 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Metz - AS Saint-Étienne 3:0

Mety boj o udržení v Ligue 1 rozhodně nevzdávají. Vypadá to, že se pod Frédérikem Hantzem opravdu zvedli nejen výsledkově, ale i herně a k záchraně jim teď chybí pouhých sedm bodů.

Domácí začali aktivněji a už v 7. minutě musel vyhlavičkovávat z brankové čáry Riviérův pokus Romain Hamouma. Ve 13. minutě už to byl pro ASSE průšvih. Cheikh M’Bengue si úplně nepotykal s balonem, takže situaci musel řešit faulem na Danijela Miličiviće brankář Jessy Moulin. Emmanuel Riviére proměnil nařízenou penaltu s naprostým přehledem - 1:0.

A než se Les Verts rozkoukali, prohrávali o dvě branky. Běžela 16. minuta, když Riviéra odstavil Loïca Perrina, načež si balon ukořistil Nolan Roux, aby jej posunul na zcela neobsazeného Mathieua Dosseviho, jenž skóroval přesnou střelou na vzdálenější tyč - 2:0. A hráči Met byli dále při střelecké chuti.

Po gólu zatoužil i Julian Palmieri, avšak Moulin byl proti. Další dvě příležitosti patřily Emmanuelu Riviérovi, nicméně ani z jedné nezapršelo. Závěr úvodního dějství zase patřil hostujícímu týmu. Eiji Kawashima ovšem výtečně vychytal jak Roberta Beriće, tak následnou dorážku z kopačky Romaina Hamoumy.

Aktivní Riviére hlavičkoval v 62. minutě těsně vedle a následně byl k překvapení všech vystřídán. Příznivce Les Grenats to ale mrzet nemuselo, jelikož za čtvrt hodiny zvýšil Nolan Roux po hlavičkovém biliárdu na 3:0. Pak se ještě musel po hloupém faulu poroučet ze hřiště po druhé žluté během dvou minut (!) brazilský záložník Hernani, čímž jen korunoval další nepovedené vystoupení Saint-Étienne, které se teď krčí až na čtrnácté příčce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele