28. kolo
03.03.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Paris Saint-Germain 0:2

PSG má v nejvyšší francouzské soutěži dostatečný náskok, a proto si mohlo dovolit nechat odpočívat své největší hvězdy v sobotním utkání na půdě zachraňujícího se Troyes. V úterý ho totiž čeká osmifinálová odveta Ligy mistrů proti Realu Madrid, kdy bude dohánět manko z prvního duelu na španělské půdě (1:3). S Troyes tak nenastoupili takové persóny, jakými jsou Cavani, Verratti, Mbappé či Marquinhos.

Hostující gigant i přesto zvítězil po výsledku 2:0 a před druhým Monakem si znovu vytvořil čtrnáctibodový náskok. ES držel s pařížským klubem nerozhodný výsledek do konce prvního poločasu, ovšem hned z kraje toho druhého inkasoval a zhruba čtvrthodiny před koncem obdržel druhou rozhodující trefu. V tabulce mu patří osmnáctá sestupová pozice s osmadvaceti body a ve zbývajícím průběhu ho tak zřejmě čekají perné chvilky.

První větší možnost se zrodila zhruba po pětadvaceti minutách, kdy z dvaceti metrů vypálil Lo Celso a jeho kroucenou střelu vyrazil gólman Zelazny jednoruč do strany. Jednadvacetiletý Argentinec znovu zahrozil o dvanáct minut později, tentokráte jeho bombu z hranice pokutového území odvracel Zelazny na rohový kop. Pařížané šli zaslouženě do vedení ve 47. minutě, svůj osmý ligový gól v této sezóně vsítil Ángel Di María.

Ten při zranění Brazilce Neymara začíná nastupovat pravidelně, svou důvěru nyní splatil po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek a finální přihrávce od Draxlera. Poté sám před Zelaznym nezaváhal, přehodil ho a míč vzápětí doputoval k pravé tyči. Hosté se mohli definitivně uklidnit o půl hodiny později, kdy se prosadil Christopher Nkunku. Jeho gól však platit neměl, neboť se po centru od Daniho Alvese nacházel v těsném ofsajdu.

Teprve dvacetiletý záložník to udělal perfektně, na levé straně pokutového území se zbavil protihráče a pak se po zemi trefil ke vzdálenější konstrukci. Ve zbývajícím průběhu se duel už spíše dohrával, hosté přeci jen mohli skórovat ještě jednou ve třetí nastavené minutě. Po rychlém brejku uprchl na levém křídle debutant v dresu PSG Weah, jenže v závěrečné fázi nepropálil včas vyběhnutého Zelaznyho.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele