31. kolo
01.04.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - OGC Nice 0:2

Mario Balotelli se sice proti Troyes neprosadil. Ale protože za něj góly obstaral Alassane Pléa, může Nice nadále doufat v pohárové umístění. Bude to však ještě tuhý boj, neboť zálusk si dělá v podstatě hned pět týmů.

Domácí začali lépe a už v 8. minutě mohli jít do vedení. Stéphane Darbion našel Benjamina Niveta, jenž o kousek minul. Chvíli poté se Estac dožadoval odpískání pokutového kopu. Rozhodčí Johan Hamel ale zůstal v klidu. Vymodlit si "pětku" zkoušel o chvíli později na opačné straně hrací plochy Balotelli. Sudí zase nereagoval.

Orly to mohlo mrzet pouhé tři minutky, protože potom Garciovi svěřenci zvorali rozehrávku, takže se balonu chopil Pléa. Zpoza vápna vypálil pravačkou a míč zapadnul k levé tyči - 0:1. Ten samý hráč se prosadil i v minutě osmadvacáté, jenže stál v ofsajdu. Maria Balotelliho potkal za tři minuty totožný osud.

Darbion se připomenul i na začátku druhého poločasu. Jeho šanci vyrážel Walter Benítez na roh. Alassane Pléa pak přinutil Erwina Zelaznyho k výbornému zákroku. Italský útočník ve službách Nice pak posunul na Pierra Lees Meloua, který se už už chystal zvedat ruce nad hlavu. Gólman Troeys však dalším vynikajícím zásahem držel svůj tým ve hře.

V 83. minutě ovšem defenziva naprosto zapomněla na Alassaneho Pléu, jenž po přihrávce Wylana Cypriena se štěstím přeloboval Zelaznyho - 0:2. Celkově v tomto duelu pálil sedmkrát, z toho pětkrát mezi tři tyče. Nyní má na kontě dvanáct branek, tedy o dvě méně, než kolega Balotelli. Další může přidat za týden v důležitém klání proti Rennes. Troyes se pokusí přehrát Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele