26. kolo
17.02.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - FC Metz 1:0

Pro oba celky byl tenhle zápas možná jedním z klíčových pro další průběh sezóny. Před ním se nacházely na samotném dně tabulky, a oba tak nutně potřebovaly zabrat. Především pro Méty má konečná porážka doslova katastrofální následky, protože Troyes, jeden z přímých konkurentů v boji o záchranu, se mu vzdálilo už na rozdíl devíti bodů.

Vyrovnané klání směřovalo k nerozhodnému výsledku, než pouhé dvě minuty před koncem rozradostnil domácí tábor svou trefou Adama Niane. Pro hosty to byla opravdu krutá už celkově osmnáctá porážka v tomto ročníku. Teď už musejí stahovat osmibodové manko, aby se dostali aspoň na barážovou pozici, kterou aktuálně okupuje Amiens.

Méty si vytvořily největší příležitost v 9. minutě. Cohade uvolnil na pravé straně Dosseviho, který adresoval svůj centr do pokutového území, a odtud Miličevič z voleje prověřil připravenost brankáře Zelaznyho. Ten stačil balón vyrazit pouze před sebe, kde číhal dorážející Riviére, ale ani on z blízkosti z vyložené pozice skórovat nedokázal.

Jinak však byl při chuti více ESTAC. Po čtvrthodině hry se po rohovém kopu Khaouiho opřel hlavou do míče Niane, jehož střelu stačil na poslední chvíli ztečovat do břevna gólman Kawašima. O pár chvil později pálil po akci Pelého velmi nebezpečně Walter, i v tomhle případě si ovšem Kawašima mezi třemi tyčemi skvěle poradil.

Těsně před obrátkou byl hodně blízko vstřelenému gólu rovněž Hérelle, jenž usměrňoval centr ze standardky od Khaouiho na vzdálenější tyčku, nicméně orazítkoval pouze brankovou konstrukci. I ve druhém dějství působilo Troyes nebezpečnějším dojmem, zastřeloval se také Grandsir, a jeho dělovku musel na bližší tyči likvidovat vytížený Kawašima.

V 88. minutě se domácí dočkali své asi zasloužené odměny. Hosté chtěli dotáhnout zápas aspoň k remíze, nicméně Niane, jediný typický hrot Troyes, byl zkrátka proti. Těžil především z práce svého spoluhráče Deplagneho, jenž u lajny obral o míč svého soupeře Niakhateho, a následnou přihrávkou zužitkoval z voleje tak, jak potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele