9. kolo
14.10.2017 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Stade Rennes 2:0

Pořád Rennes nedokáže najít optimální pohodu, na svém kontě má po porážce v derby s Guingampem jen jedno jediné vítězství a z pater v dolní polovině tabulky se mu nedaří vymanit. Domácí naopak znovu potvrdili, že když musejí a chtějí zabrat, udělají to. A bez větších problémů se drží v klidném středu celého pelotonu Ligue 1.

Především směrem dopředu byli svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa doslova tristní. Ani jednou za celých devadesát minut totiž nevystřelili mezi tři tyče! Spíše byl zaměstnáván český brankář Koubek, jenž si musel poradit v 11. minutě se šancí Brianda a v 16. minutě také s tou Thurama. Ve 33. minutě pak Koubek likvidoval další pokus Brianda.

Pouze jednou jedinkrát v uplynulých šesti případech se EAG radoval z výhry nad svým bretaňským rivalem. Přitom k nynějšímu pozdějšímu úspěchu nemuselo vůbec dojít, kdyby jeho protivník proměnil své šance ve druhé půli. Jenže Mubele nedokázal ohrozit gólmana Johnssona a Khazri z dálky orazítkoval pouze břevno.

A chvilku na to naopak Guingamp načal gólový účet tohoto utkání. Benezet našel na levé straně Thurama, ten zakličkoval v pokutovém území a vypálil, také on trefil břevno, míč se však odrazil přesně k nohám Dialla, jenž doklepával do prázdné brány. Nešťastný moment pro Rennes jako by následně dokonal frustraci u Khazriho.

Tomu se totiž nelíbilo rozhodnutí rozhodčího Schneidera o tom, že by měl dostat žlutou kartu, a tak zřejmě za nějaké protesty obdržel ještě jednu a byl vyloučen. V oslabení se pak hostům výsledek nepodařilo nějakým způsobem korigovat. Naopak minutu před koncem se prosadil ještě Briand, který parádně využil přihrávky zleva od Abdoula Camary.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
cetto

No když se o ofensivu mají starat druho až třetiligoví borci, tak není divu, že jsou Rennais impotentní. Erasmus, Sarr, Lea Siliki a Tell na to vůbec nemají. Erasmus a Siliki by nehráli ani ve druhé lize. Mubele je přinejlepším průměrák, a přesto v dané konkurenci má své místo skálopevně jisté. Kdyby rači místo vyhazování peněz za Sarra a Maouassu koupili nějakého prověřeného útočníka Briand, Jeannot...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele