2. kolo
13.08.2017 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 0:3

Neymar se při svém debutu v dresu PSG gólově prosadil a jeho tým nakonec soupeře přehrál, i když svou převahu přetavil v góly až po změně stran.

Bývalý kolega Messiho a Suáreze z hvězdného barcelonského útoku už během své kariéry několikrát prokázal, že prakticky všudypřítomný tlak na jeho osobu mu nedělá žádný problém. Nejdražší fotbalista všech dob do francouzského dobrodružství rozhodně nevstoupil nesměle, ale naopak s velikou chutí.

Hned v 16. minutě pobídl ke skórování jihoamerického parťáka Edinsona Cavaniho, nicméně ten si vylámal zuby na Karl-Johanovi Johnssonovi. Pak sám pálil nad břevno, načež opět asistoval. Tentokráte si vybral krajana Marquinhose, jenž však po pětatřiceti minutách hry hlavou orazítkoval pouze tyč.

Tečku za úvodním dějstvím udělal svým přímým kopem Cavani, ale kvůli výbornému zákroku brankáře svou druhou branku v sezoně nezaznamenal. Přišla až v 62. minutě, avšak ještě o deset minut dříve šli hosté do rychlého brejku. Balon se však odrazil k Jordanu Ikokovi, který ve vlastní šestnáctce vypadal hodně dezorientovaně, když poslal hrací předmět od tyče za Johnssonova záda - 0:1.

Pak už tedy úřadovali dva nejhvězdnější vyslanci v dresu pařížského klubu (tedy při vší úctě k Danimu Alvesovi). Neymar včas zareagoval na Cavaniho rozběhnutí, takže mu poslal klasickou českou uličku za obranu. Uruguayský sniper pak neměl problém obstřelit vyběhnuvšího gólmana a připsat si svůj devadesátý zásah ve stopětatřicátém zápase za PSG - 0:2.

Brazilský klenot pak připravil šanci pro Di Maríu, jenomže ten neobelstil Švéda v rukavicích. Nějakých deset minut před koncem si Cavani s Neymarem role vyměnili. Cavani odvedl na levé straně pokutového území vynikající práci, díky čemuž pak mohl nahrát před branku, kde to měla nová posila už setsakramentsky jednoduché - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG získá v tomto kole stejný počet bodu jako Monaco, které hraje o 4 hodiny dříve. U obou zápasu je na favorita neskutečně vysoký kurz.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava PSG: Alphonse Areola - Dani Alves, Presnel Kimpenbe, Marquinhos, Layvin Kurzawa - Matuidi/Motta, Macrco Verratti, Adrien Rabiot - Angel Di Maria, Edinson Cavani, Nejmar jr.

PSG to bude mít těžké venku proti EAG, ale potvrdí roli favorita. Výhra bude těsná, o jeden gól. Minimálně jeden z útočné trojice dá gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Profík jsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele