21. kolo
17.01.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 0:2

Lyon si poradil s Guingampem a o bod drží druhou příčku. Tým Antoina Kombouarého zůstává i přes osmou porážku na výborné sedmé pozici.

Guingamp měl za sebou delší sérii bez prohry, a tak si na Lyon věřil. Jenže už od začátku bylo jasné, že tentokrát to bude mít na domácím Stade du Roudourou zatraceně složité. I proto, že se do základní sestavy vrátil Mariano Díaz. Ten to zkusil neprve z přímého kopu, který byl sražen na roh. Z něho vyústila jeho hlavička, která rovněž v síti neskončila.

Ve 26. minutě propadnul balon celým pokutovým územím až k Maxwelu Cornetovi, který pobídnul téměř na penaltovém puntíku stojícího Nabila Fekira, který to trefil přesně k levé tyči - 1:0. Pro lyonského kapitána to byla už patnáctá branka v sezoně, což se mu dosud v kariéře ještě nepodařilo. Zatím tak spolehlivě nechává zapomenout na Alexandre Lacazetta, jenž se mimochodem v dresu Arsenalu prosadil zatím osmkrát.

Do konce první pětačtyřicetiminutovky se ve výborné šanci ocitnul Jordan Ikoko. Vyrovnání se ale bohužel nekonalo. V 58. minutě se o slovo přihlásil devatenáctiletý mladíček Houssem Aouar. Ferland Mendy mu poslal pěkný oblouček do šestnáctky. Odchovanec slavné akademie OL doběhl až k malému vápnu, odkud nebyl prolém nasadit Johnssonovi stylové housle - 0:2.

Švédský gólman, jenž má stále šanci se podívat i na MS do Ruska, byl ve zbytku zápasu rozhodně zaměstnanějším mužem. Celkově kryl jedenáct pokusů soupeře, včetně těch, které na něj vyslali Cornet, Mariano, Fekir a Bertrand Traoré. Jeho druhou střelu dorážel v nastaveném čase Jordan Ferri. Christophe Kerbrat ale dokázal na brankové čáře balon směřující do sítě zastavit.

Nic to ovšem na porážce nezměnilo. O víkendu tak bude zapotřebí vyzrát na Amiens. Les Gones se tváří býti v dobré formě, ačkoliv to samé lze tvrdit rovněž o konkurentech v boji o druhou příčku, tedy o Marseille a Monaku. Svěřence Bruna Génésia čeká v neděli další složitá prověrka. Na jejich nový stadion totiž zavítá vedoucí PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele