6. kolo
16.09.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Lille OSC 1:0

Vše směřovalo k bezbrankovému výsledku a oba celky byly nejspíše s konečným výsledkem smířeny. Ne však Étienne Didot, který ve třetí minutě nastavení jedinou brankou rozhodl. Guingamp se díky tomu posunul na osmé místo, Lille je až sedmnácté.

Jen třikrát za posledních sedmnáct let skončilo utkání mezi Guingampem a Lille bezbrankovou remízou. V tomto zápase opravdu nechybělo mnoho a na světě byl další takový výsledek.

Guingamp měl více ze hry, ale o nějakém vytrvalém tlaku nemůže být řeč. Ofenzivní snažení domácích bylo víceméně bezzubé. Dobře to charakterizuje situace z 23. minuty, kdy si Camara vyměnil balón se Saliburem, aby ho následně poslal rozpačitě nad. Před koncem poločasu bylo před Maignanem opět živo, nejprve poslal nebezpečný centr na malé vápno Phiri a Thuramovi scházel kousek, vzápětí střílel hodně nad Briand. Lille nebylo schopno za celý první poločas jakkoliv domácí branku ohrozit.

Hned na začátku druhého poločasu měli domácí obrovskou příležitost. Thuram se zčistajasna objevil za obranou a před brankářem Maignanem, který výborně zasáhl. Čtvrthodinu před koncem opět zmařil další šanci Thuram, když z rychlé otočky netrefil branku.

Až v 87. minutě vyprodukoval zajímavý střelecký pokus Lille Bissouma. S jeho ranou měl Johnsson co dělat a balón konečky prstů vyškrábl na rohový kop. Z něho už Lille branku neohrozilo a vše směřovalo k bezbrankové remíze.

Jenomže přišla třetí minuta nastavení a velká chvíle Étienna Didota. Hostující obrana odvrátila Benezetův centr jen k Didotovi, který prudkou ranou z voleje rozhodl o vítězství Guingampu. Lille už čas na odpověď nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele