19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 2:1

Guingamp zásluhou pozdní trefy Jimmyho Brianda opanoval utkání s AS Saint-Étienne a přezimuje na výborném osmém místě. Jean-Louis Gasset tedy na první střetnutí v roli kouče Les Verts nebude vzpomínat v dobrém.

Po odchodu Christopha Galtiera se nedaří. Oscar García terno neudělal. A Julien Sablé připsal na konto jen dva body ze sedmi mačů. Gasset dokázal zachránit v Ligue 1 Montpellier a očekává se, že výsledkově i herně pozvedne také Saint-Étienne, tohoto času se nacházející na šestnácté příčce, pouhý bod před tou barážovou.

Výrazná trhlina na uhrání dobrého výsledku se dostavila ve 24. minutě. Alexander Söderlund zratil balon a následně ostře zajel do Lucase Deauxe. Vyfasoval rovnou červenou kartu a musel ze hřiště. Nutno dodat, že ani faulovaný hráč ve službách Guingampu zápas nedohrál. Jenom to potvrdilo skutečnost, že ASSE hodně doplácí na nedisciplinovanost. Vždyť se v tomto ročníku jedná o sedmého vyloučeného hráče klubu.

Proti Monaku vyfasoval červenou gólman Stéphane Ruffier, a tak mezi třemi tyčemi nastoupil Jessy Moulin a první kvalitní zákrok si připsal ve 35. minutě proti Jonathanu Martins Pereirovi. V 67. minutě se po výtečné Cabellově přihrávce, která rozhodně měla oči, ocitnul sám před Johnssonem Hernani a přízemním pokusem na vzdálenější tyč poslal svůj tým do nečekaného vedení - 0:1.

Vedení, které však vydrželo pouhé tři minutky. Nicolas Benezet centroval z přímého kopu do vápna. Balon však nikdo nezasáhnul, s čímž Moulin opravdu nepočítal. Kdo ví, jestli by si o poznání zkušenější Ruffier s touto situací poradil - 1:1. Paní Štěstěna pak definitivně ukázala Les Verts záda v době, kdy to bylo nejméně vhodné.

V poslední minutě zápasu propadl tečovaný centr z pravé strany až před bránu k Briandovi, jenž ho pohodlně uklidil do sítě hlavou - 2:1. Pro dvaatřicetiletého útočníka, který prošel Rennes nebo Lyonem, to byla šestá branka v sezoně. Jeho Guingamp ukazuje, že je právem považován za stabilního člena elitní francouzské společnosti. Naopak ASSE nevyhrálo deset duelů v řadě a na jaře bude muset pořádně zabrat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele