31. kolo
31.03.2018 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Marseille 1:3

Moc nechybělo a Marseille mohla na půdě Dijonu ztratit důležité body. Na Germainovu branku z prvního poločasu totiž odpověděl čtvrthodinu před koncem Kwon Chang-Hoon a ještě v 88.minutě byl výsledek nerozhodný. Marseille pak spasil Lucas Ocampos a tři body definitivně pojistil v nastavení z penalty Dimitri Payet.

Jihofrancouzský celek drží klíčovou třetí pozici a aby si udržel odstup od dotírajícího Lyonu, potřeboval na půdě Dijonu naplno bodovat. Domácí nesehráli s favoritem vůbec špatnou partii. Úvodní poločas nabídl víceméně vyrovnanou podívanou, o první pozdrav směrem k Reynetovi se postaral hvězdný Payet, brankář Dijonu v pohodě zasáhl. Ve 36.minutě už se mohla Marseille uklidnit. Rychlou akci zakončil po přihrávce na malé vápno Valére Germain a Reynet byl bez šance.

Dijon chtěl ještě do šaten odpovědět a dvakrát tomu byl poměrně blízko. Nejprve Xeka hlavičkoval do Mandandovi náruče a v nastaveném čase první půle poslal balón do ohně, Mandanda ho vyrazil a Said z dorážky nedokázal trefit brankový prostor.

Domácí každopádně předvedli, že dokáží hostům pořádně zatopit. Vyrovnaná partie pokračovala i po změně stran. Dlouho se na trávníku nic moc nedělo a Dijon nakonec spasilo povedené střídání. Lodivod "Hořčic" poslal na trávník Kwoon Chang-Hoona a jihokorejský záložník se za pouhou minutu odvděčil vyrovnávacím gólem. Kwoon se položil do Haddadiho centru a přesnou střelou k tyči přiblížil Marseille k bodové ztrátě.

Na tahu byl Olympique, který se nehodlal s remízou spokojit. V 88.minutě rozehrál precizně rohový kop Payet a hlavičkující Lucas Ocampos vrátil vedení na stranu OM. Pro Dijon to byl krutý zásah, který následně ještě znásobilo vyloučení Yambérého, který skosil Ocampose a od sudího uviděl červenou kartu. Nařízenou penaltu Payet sice neproměnil, střelu doprostřed branky mu nohou vyrazil Reynet, ale Marseille stejně třetí branku přidala. V šesté minutě nastavení byl faulován Payet a sám postížený druhou penaltu tentokrát proměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele