34. kolo
20.04.2018 21:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Lyon 2:5

Lyon uspěl na půdě Dijonu a před Marseille má tříbodový náskok. Les Gones nastříleli domácímu celku pět branek a zápas měli pod kontrolou. Pro Lyon to jsou důležité tři body, Dijonu nepomohly ani dvě branky Slitiho a v tabulce zůstává na klidném dvanáctém místě.

Dijon byl v pozici outsidera a proti Lyonu mohl jenom překvapit. Pro Olympique to byl velmi důležitý duel, protože případná bodová ztráta by ho mohla stát současné třetí místo, které zaručuje předkolo Ligy mistrů. Díky výhře si nejenže pojistil třetí místo, ale ještě vytvořil tlak na druhé Monako.

Les Gones měli výborný start do utkání a vedení se ujali po pouhých čtyřech minutách. Rafael odvedl na pravé straně parádní práci, zbavil se obránce a odcentroval do míst, kde Memphis Depay dokonal dílo. Dijon si první šanci vypracoval až ve 22. minutě, z voleje vypálil Sammaritano a Lopes musel výborným zákrokem vyrážet na rohový kop. O chvíli později už Dijon srovnal skóre. Naïm Sliti to udělal parádně a individuální akcí a dobrou střelou překonal Lopese. Lyon po vyrovnání znovu převzal iniciativu a ještě do konce prvního poločasu si mohl vzít vedení zpátky, ovšem Fekir i s pomocí zásahu Reyneta orazítkoval jen tyč.

Lyon si schoval ofenzivní smršť až na druhý poločas. V 50. minutě se dostal k balónu Houssem Aouar a Reynet proti jeho umístěné střele neměl nárok. Za další tři minuty už Lyon vedl o dvě branky, když Nabil Fekir předvedl výtečnou práci s balónem a povedeným lobem překonal Reyneta. Dijon sice rychle vstřelil kontaktní branku na 2:3, když se podruhé v zápase nekompromisně trefil Sliti, ale pak už opět úřadoval Lyon.

Čtvrthodinu před koncem zvyšoval na 4:2 umístěnou levačkou Bernard Traoré a to stále ještě nebylo vše. Poslední pátá branka přišla o pět minut později. Traoré táhl rychlý brejk, kdy postupovali tři hráči Lyonu na Reyneta a už se zdálo, že celou akci, kterou se rozhodl vyřešit jen sám, zazdí. Traorého střela byla zablokovaná, ale z druhé vlny jí dopravil do sítě Maxwel Cornet. Lyon rozstřílel Dijon 5:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele