11. kolo
28.10.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - FC Nantes 1:0

Nantes díky osmi zápasům bez porážky prožívalo nejlepší vstup do sezóny za posledních třiadvacet let a nacházelo se dokonce na senzačním třetím místě tabulky. Nemělo tak jediný důvod si na půdě Dijonu nevěřit. Burgundský celek ovšem nakonec předvedl o něco vyváženější výkon a zásluhou trefy Júlia Tavarese shrábl všechny body on.

Už neúspěch v Ligovém poháru na půdě druholigového Tours, které se v Ligue 2 nachází na posledním místě, mohl trošku naznačovat lehký výpadek formy u Les Canaris. Trenér Claudio Ranieri udělal oproti tomuto klání v sestavě hned několik změn, avšak ani jeho strategické tahy nepomohly odvrátit vůbec první porážku od půlky srpna.

Jediný gól tohoto střetnutí přišel na řadu po dvaceti minutách hry. Sammaritano z pravé strany poslal naprosto přesný pas na hranici brankového území, kde se nacházel volný Júlio Tavares, a ten hlavou překonal s trochou štěstí brankáře Tatarusanua. Ten si sice na míč stačil ještě sáhnout, v cestě za brankovou čáru ho ovšem včas nezastavil.

Kapverdský útočník se už přitom potřeboval co nejrychleji chytit. Po odchodu forvarda Loïse Dionyho, jenž v létě zvolil přestup do St. Étienne a s nímž si Júlio Tavares velmi dobře rozuměl, by v podstatě vstřelené branky měly stát hlavně na něm. Zatím se letos prosadil pouze jednou, a to v srpnu z penalty proti Rennes.

Kanárci směrem dopředu předvedli značně malátný výkon. Tentokráte pro ně byl opravdu problém skórovat, což se jim mimochodem naposledy nepovedlo ve čtvrtém kole proti Lyonu. Asi nejaktivnějším hráčem byl napravo Dubois, jenž vyprodukoval několik nebezpečných centrů, jenže adresáta stěží hledal. A když už ho našel, tak Krhin pálil jen nad.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele