20. kolo
13.01.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - FC Metz 1:1

Dijon šel sice hned v úvodní minutě do vedení, nicméně Mety pokračují v nesmělém sbírání bodů a mají osmnáct zápasů na to, aby se vyhrabali z posledního místa a uchránili Ligue 1 i pro příští sezonu.

Svěřenci Oliviera Dall’Oglia převádějí líbivý, bojovný fotbal. Tentokrát jim ovšem hodně pomohla brzká trefa. Naïm Sliti poslal kolmici dopředu na Júlia Tavarese, který famózním způsobem obehrál Moussu Niakhatého, aby se mohl ocitnout tváří v tvář Eijimu Kawashimovi. Technická střela na vzdálenější tyč to potom jistila - 1:0.

O vedení mohli domácí přijít v 8. minutě. Ibrahima Niané nechal za sebou Baptiste Reyneta, nicméně Valentin Rosier se stihnul vrátit a na brankové čáře za svého gólmana zaskočil. Ve zbytku úvodního dějství to vypadalo, jako by byly oba týmy se stávajícím stavem spokojené. Proti byl snad akorát Mehdi Abeid, který ovšem v šestatřicáté minutě japonského brankáře nenachytal.

Není divu, že pocestuje v létě do Ruska coby jednička reprezentace Země vycházejícího Slunce. Výtečný zákrok předvedl na Stade Gaston Gérard i po hodně hry, kdy Rosier nacentroval na Frédérica Samaritana, jenž se pokoušel z voleje zvýšit náskok svého klubu. Mety teprve v závěrečné desetiminutovce vycítili, že by klidně mohli v tomto utkání bodovat.

Mathieu Dossevi Reyneta ještě nepřekonal. Ale Nolan Roux se v poslední minutě řádné hrací doby už prosadil, když na hranici šestnáctky chyboval Florent Balmont. Nepříjemná skákavá střela si pak našla cestičku až do sítě - 1:1. To zjevně pořádně naštvalo Papyho Djilobodjiho, jenž v nastaveném čase ostře zajel do střelce gólu a bez předchozího napomenutí byl okamžitě poslán ze hřiště.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele