6. kolo
16.09.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 0:1

Počtvrté v sezóně se podařilo St. Étienne udržet na půdě Dijonu čisté konto a bodovalo v Burgundsku naplno. Domácí letos vyhráli jen jednou, teprve podruhé v sezóně nedokázali vstřelit jedinou branku, a z osmnácté pozice v tabulce se nevymanili. O jediný přesný zásah hostů se postaral ve 49. minutě z penalty Jonathan Bamba.

Dijon směrem dopředu nepůsobil vůbec špatně, ale ve všech případech buď selhal v koncovce, nebo ztroskotal na výtečném gólmanovi Ruffierovi, který byl nakonec vyhlášen mužem utkání. Tahle ikona Les Verts, která působí v klubu už od roku 2011, prokazuje, že ve svých třiceti letech je v možná nejlepším brankářském věku.

Do první šance se propracoval Sliti, nicméně Ruffier byl připravený, vrhl se k levé tyčce a jeho pokus vytěsnil. Na druhé straně se snažil prosadit Diony, bývalý hráč Dijonu, jenž loni zaznamenal slušných jedenáct branek, každopádně na svůj gól v novém dresu si musel i po této příležitosti počkat, jelikož ho vychytal brankář Reynet.

Ve 29. minutě se snažil na Reyneta vyzrát Dabo, ani on ovšem se svou hlavičkou neuspěl. Jedenáct minut před koncem první půle se znovu činil Ruffier, hodně dobře zakončoval Júlio Tavares, ani on ale nezměnil průběžné bezbrankové skóre. K tomu došlo jen čtyři minuty po přestávce, to když ASSE zahrával pokutový kop.

Chafik zezadu drcl do pronikajícího Bamby a sudí Bastien ukázal na bílý puntík. K exekuci nařízené penalty se postavil sám postižený, a byť si Reynet na míč sáhl, přece skončil v jeho síti. V 54. minutě Júlio Tavares zase ztroskotal na Ruffierovi, o tři minuty později znovu zasahoval také Reynet, jenž likvidoval další možnost Dionyho.

Dijon v poslední třetině zápasu v žádném případě nic nezabalil, a byť by si možná alespoň nerozhodný výsledek zasloužil, cestu za vyrovnáním nenašel. V 63. minutě opět hosty podržel Ruffier, který fantasticky zasáhl vůči Mariému, a dvě minuty před koncem vykopával balón z brankové čáry dobře postavený stoper Théophile Catherine.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele