32. kolo
06.04.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 1:1

Fotbalisté AS Saint-Étienne byli jen kousek od triumfu nad vedoucím PSG. Nešťastný vlastní gól v nastaveném čase však zapříčinil, že Stade Geoffroy-Guichard viděl nakonec remízu.

Je pravda, že domácí hráli více než poločas proti deseti a že takový Edinson Cavani se na hřiště dostal až dvacet minut před koncem. Klub z hlavního města Francie však přesto věřil v osmadvacátou výhru, která ho v případě sobotního nezdaru Monaka, mohla posunout k jistotě pátého titul v posledních šesti letech. Nicméně plány Emeryho skvadry byly nečekaně narušeny ještě v úvodní dvacetiminutovce.

Pozdější smolař Mathieu Debuchy z pravé strany nacentroval do vápna, kde číhali tři hráči ASSE proti jednomu Pařížanovi. Kulatý předmět se odrazil k Rémymu Cabellovi, pro kterého nebylo složité jej z malého vápna dopravit do sítě. Brankář Alphonse Aréola byl v posledních týdnech dosti kritizován, avšak v tomto případě nemohl dělat vůbec nic - 1:0.

Naopak se v tom nejlepším možném světle předvedl proti střelám Romaina Hamoumy a Kévina Monnet-Paqueta. Těsně před vypršením úvodní půlhodiny utkání nezachytil dvaadvacetiletý Presnel Kimpembe rychlé Hamoumovy nohy a rozhodčí Rainville ukázal vcelku bez váhání na značku pokutového kopu.

Cabella si věřil, jenže penaltu kopnul tak mizerně, že gólmanovi PSG stačilo uhodnout směr. Deset minut poté Kimpembe nesmyslně zajel do protihráče, vysloužil si druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Jenom tak podtrhl mizérii PSG. Družina kolem Ángela Di Maríi za celé úvodní dějství vystřelila Ruffierovým směrem pouze jednou!

Také po změně stran se hrálo více před svatyní hostujícího celku. Jonathan Bamba střílel nad a Oussama Tannane ztroskotal na muži v rukavicích. Teprve v 77. minutě vyzkoušel Mbappé pozornost domácí jedničky. A když ji ani v první minutě nastaveného času nepřekonal Cavani, byl kouč Les Verts Jean-Louis Gasset opravdu blízko výhře nad klubem, kde pět let pracoval jako asistent hlavního kouče.

Bohužel chviličku po šanci uruguayského kanonýra centroval do vápna Mbappé. Balon byl lehce tečován a Mathieu Debuchy stál zkrátka ve špatný čas na špatném místě a vstřelil si vlastní gól - 1:1. Les Verts však mají nadále při své formě hodně solidní možnost vybojovat místo zaručující pohárovou Evropu. V dalším utkání je čeká Strasbourg, zatímco PSG doma přivítá v prestižním klání AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele