34. kolo
22.04.2018 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - ES Troyes 2:1

ASSE sice prohrávalo, ale nakonec zásluhou dvou tref Roberta Bériće otočilo skóre a díky dvanáctizápasové sérii bez porážky se vyšplhalo až na šestou příčku s bodovým odstupem na páté Nice. Troyes zůstává díky lepšímu skóre na barážové pozici a bude doufat, že Caen porazí v dohrávce Toulouse.

Na Stade Geoffroy-Guichard se mohl jako první prosadit Gabriel Silva, jenže jeho střela byla spíše z kategorie propagačních. V 8. minutě Neven Subotić ve snaze odkopnout balon nastřelil pouze Benjamina Niveta, který se tak mohl nerušeně hnát do vápna, kde naservíroval před odkrytou klec pro Adamu Nianeho, jenž pravačkou cílil do prázdné - 0:1.

Les Verts s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali a ve zbytku úvodního dějství se prezentovali poněkud zakřiknutějším dojemem bez velkých brankových příležitostí. Jean-Louis Gasset na nic nečekal a už o poločase stáhnul Assaneho Dioussého a Paul-Georgese Ntepa, na jejichž místo přišli Kévin Monnet-Paquet a hlavně zmíněný Slovinec Robert Berić.

První jmenovaný se uvedl nepřesnou hlavičkou, v čemž napodobil Romaina Hamoumu. Ten si v 68. minutě stoupnul k rozehrávce přímého kopu, vlastně šlo o takový zkrácený roh, aby poslal vynikající centr na hranici malého čtverce, kde nejvýše ze všech vyskočil Berić a díky přesné hlavičce rozjásal většinu diváků - 1:1.

Také o druhou branku se postarali stejní borci. Troyes na soupeřově polovině ztratilo balon, načež následoval dlouhý centr na levou stranu, kde asistent u prvního gólu převzal míč, aby jej po zemi nacentroval do vápna, kde Berić pálil nekompromisně z první. Tady Erwin Zelazny nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 2:1.

ASSE potvrdilo, že proti Estacu v domácím prostředí zpravidla neprohrává. Šňůru neporazitelnosti, jakou by Gassetově družině mohla většina ostatních klubů v Ligue 1 závidět, budou chtít Zelení protáhnout i za týden na stadionu v Montpellieru, přičemž toto střetnutí by mohlo ledacos naznačit o konečném umístění. Troyes přivítá na Stade de l’Aube SM Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele