1. kolo
04.08.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Toulouse FC 3:2

Obhájce titulu z Monaca vstoupil do nové sezóny, alespoň výsledkově, podle svých představ. Toulouse ho každopádně na jeho hřišti notně potrápilo a dokonce se mu povedlo ujmout se hned dvakrát vedení. Každopádně se potvrdilo, že směrem dopředu by domácí nemuseli v budoucnu zahálet, jakkoli v přestupovém okně přišli o některé své opory.

Tiemoué Bakayoko, Benjamin Mendy a Bernardo Silva, to jsou pro ASM zřejmě nejcitelnější ztráty. Možná že ještě klíčovější pak bude, jak si mužstvo poradí bez mladé komety Kyliana Mbappého, pokud-li opravdu odejde. Ačkoli si ze tří vstřelených branek nepřipsal ani jednu, představoval pro soupeře vlastně permanentní nebezpečí.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté. Už v 7. minutě knížecí celek trošku naivně bránil rohový kop, Delort hlavou prodloužil míč na volného Machacha, a ten snadno zamířil parádně ke vzdálenější tyči. Následně se do dvou slibných možností propracoval Mbappé, každopádně ke kýženému vyrovnání nakonec došlo až ve 28. minutě díky Jemersonovi.

Joao Moutinho poslal z rohového čtvrtkruhu balón k bližší tyčce, odkud monacký stoper hlavou zaskóroval. Čtyři minuty po přestávce zahrál velmi dobře přímý volný kop Lemar, jenž zakroutil svou střelu kolem zdi k tyči, tam ovšem zasáhl fantastický gólman Lafont, jedna z obrovských nadějí toulouského fotbalu.

TFC vyšel vstup do druhého poločasu stejně dobře jako do prvního. Poté, co se až příliš na krásu snažil rozehrát Sidibé, zachytil míč Durmaz, který unikl podél levé strany, na hranici šestnáctky našel Delorta, a ten uklidil balón za záda marně se natahujícího brankáře Subašiče. Znovu vyrovnáno bylo celkem záhy, konkrétně o pět minut později.

Mbappé elegantní patičkou uvolnil svého spoluhráče Jorgeho, jenž adresoval svůj pas na Falcaa, a ten hlavičkou překonal marně se snažícího Lafonta. Pro Kolumbijce to mimochodem byla celkově třiatřicátá trefa v Ligue 1. Tři body na stranu Monaca strhnul Glik, jenž před Lafontem jemně tečoval centr ze standardky od Joaa Moutinha.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

ASM 3:1 TOU

Reagovat
smazaný uživatel

Book z tipáče to vidí na pohodovou výhru domácího celku o 2 a více golu- nebudu se s ním přít.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně se dívaly .

Reagovat
smazaný uživatel

i

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele