14. kolo
26.11.2017 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 1:2

PSG potvrdil svou současnou dominanci, už počtvrté v řadě se mu podařilo skolit Monaco, a na čele tabulky si vytvořil už sedmibodový náskok před Lyonem, který na druhé příčce vystřídal právě knížecí klub. Hosty do vedení poslal Edinson Cavani a navýšit vedení se po obrátce podařilo Neymarovi. Za domácí už jen snižoval Joao Moutinho.

Oba týmy si v týdnu vedly naprosto odlišně v Lize mistrů. Zatímco Pařížané bez větších problémů skolili Celtic a vytvořili nový rekord milionářské soutěže v počtu vstřelených branek v základních skupinách, Les Monégasques po drtivé porážce s Lipskem vypadli z evropských pohárů. A možná už zpočátku bylo vidět, že je ASM pod dekou.

Už ve 2. minutě mohl PSG poslat do vedení Mbappé, muž, jenž v létě opustil právě klub z jihu Francie a zamířil do hlavního města. Svoje bývalé spoluhráče ale jako by se rozhodl šetřit. Poté, co ho naprosto výtečnou kolmicí za obranu uvolnil Neymar a následně obešel i brankáře Subašiče, místo do prázdné brány zamířil pouze mimo.

A v 8. minutě se dostal do další tutovky rovněž Draxler, který se objevil na zadní tyči zcela sám, jenže ve skluzu ani on nedokázal trefit úplně volný prostor. Střelecké prokletí zlomil až v 19. minutě Cavani. Rabiot přihrál do vápna Draxlerovi, ten přistrčil míč do brankového území na Uruguayce, a ten jemnou tečí skóroval z blízkosti pod břevno.

Pak jako by pařížský tlak malinko odezněl, i tak však Monaco směrem dopředu i nadále tápalo a jeho soupeř měl utkání plně ve své moci. Ve 42. minutě zase zahrozil Draxler. Mbappé ze středu pole nahrál nalevo svému německému spoluhráči, ten se jal ostře vypálit levačkou, a Subašič měl mezi třemi tyčemi opravdu dost práce.

Tři minuty po přestávce znovu ukázalo trio Mbappé, Cavani a Neymar, proč v současné chvíli patří k jednomu z nejobávanějších komand na světe, a po snadné kombinaci a následné střele třetího jmenovaného skončil balón na tyčce. V 52. minutě se již PSG dočkal další zasloužené odměny, Neymar byl stažen ve vápně bekem Tourém a kopala se penalta.

Sám faulovaný si počínal zkušeně, jak usměrnit svou střelu z bílého puntíku, počkal si, kam se mu hne Subašič, a zamířil na opačnou stranu. Domácí devět minut před koncem stačili už jen snížit. Joao Moutinho se z přímého kopu snažil procedit míč hradbou těl před sebou, a ten se nakonec od hlavy Mbappého odrazil za záda gólmana Areoly.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele