32. kolo
07.04.2018 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Monaco - FC Nantes 2:1

Monako otočilo zápas s Nantes a upevnilo si druhou pozici za suverénní Paříží. Všechny branky padly už v průběhu prvního poločasu. Po půlhodině hry otevřel skóre Thomasson, ale Knížata těsně před koncem poločasu dvěma slepenými brankami výsledek otočila. Prosadili se kanonýři Falcao a Rony Lopes.

Obhájce titulu tak zůstává s pohodlným náskokem na druhém místě. Tři body proti týmu Claudia Ranieriho se však nerodily lehce, Nantes totiž vyrukovalo s defenzivní taktikou a čekalo na vhodné brejkové okamžiky.

Neni tedy divu, že Monako ovládalo balón a jen těžko se prokousávalo směrem k hostující šestnáctce. V 18. minutě se navíc narodil jeden z brejků Nantes a Subašić musel rychle z branky, aby byl u balónu dříve než Sala. O chvíli později musel Subašić znovu zasahovat, tentokrát po ráně Tourého. Ranieriho taktika nakonec slavila úspěch, ve 32. minutě předvedl krásný oblouček Adrien Thomasson a povyběhnutý Subašić tentokrát neměl nárok. Nantes senzačně vedlo 1:0 a na tahu bylo Monako. Jardimovi svěřenci nenechali nikoho na pochybách a ještě do šaten srovnali. Z druhé vlny se dostal odražený balón k Falcaovi a kolumbijský snajpr ho poslal neomylně k tyči. A to ještě nebylo všechno. Falcao za chvíli šikovně přihrával pod sebe a Rony Lopes technickou střelou bleskurychle otočil vývoj utkání ve prospěch knížecího celku.

Také druhý poločas nabídl zajímavé okamžiky na obou stranách. Nejprve mohlo zvýšit Monako, ale Falcaa na poslední chvíli odzbrojil Pallois. O chvíli později bylo živo před Subašičem, Jemerson měl na kopačce vyrovnávací gól, ale chorvatský brankář se znovu vyznamenal.

Monako si hlídalo výsledek, nicméně vedlo jen o jeden gól a kdykoliv mohlo o vedení přijít. Před koncem zápasu odmítl pojistku Tielemans, nutno podotknout, že jeho tečovanou ránu skvěle zastavil Tatarusanu. Knížata na udržení výsledku málem doplatila, ve třetí minutě nastavení napřáhl zpoza vápna Sala a jen těsně minul zařízení. Domácí si oddychli a výsledek nakonec skutečně udrželi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele