26. kolo
16.02.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Dijon FCO 4:0

Monako pátečním vítězstvím 4:0 nad Dijonem navázalo na úspěch z minulého kola, kdy stejným výsledkem porazilo Angers. Hosté z Burgundska naopak pokračují ve svém letošním nepříliš úspěšném tažení po venkovních stadionech a připsali si zde devátou porážku v probíhající sezoně.

Před víkendovým kolem byl knížecí klub na druhém místě v tabulce Ligue 1 jen bod před Olympiquem Marseille a jeho hráči věděli, že bodová ztráta s Dijonem by byla zbytečnou komplikací v boji o pozici zajišťující postup do skupinové fáze milionářské Ligy mistrů. Po třinácti minutách je od tohoto rizika vzdálil Keita Baldé, jenž se do sestavy vrátil po stopce zaviněné červenou kartou z duelu proti Lyonu. Gólovou akci začal Lemar přihrávkou na Sidibého, jenž ve vápně našel Baldého a ten z blízky poslal Monako do vedení. V prvním poločase pak favorita podržel další navrátilec do sestavy Subašić. Proti Slitiho střele ještě nemusel chorvatský brankář zasahovat, při Balmontově šanci se však již musel činit a především díky němu se šlo do kabin za stavu 1:0.

Na začátku druhé půle byl opět nejvíce vidět Subašić, V 52. minutě ho nejprve z přímého kopu zaměstnal Kwon a čtyři minuty nato vyrazil do strany Yamberého hlavičku. Dijonu patřil začátek druhého poločasu, což podpořil další šancí Tavares. Jeho střela hlavou však skončila vedle. Hosty tato neproměněná šance mrzela dvojnásob v 69. minutě kdy byl na druhé straně v pokutovém území faulován Lemar a následnou penaltu proměnil Fabinho. Tato branka definitivně zlomila odpor hostů a do konce zápasu inkasovali ještě dvakrát. V 87.minutě zakončil střídající Lopes akci dalšího žolíka Ghezzala a v nastaveném čase napálil míč do sítě i stoper Glik.

AS se třetí ligovou výhrou v řadě udrželo na druhém místě. Dijon zůstal v ligové tabulce venkovních zápasů na posledním místě, v celkovém hodnocení francouzské nejvyšší soutěže pak stále disponuje ziskem 31 bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele