34. kolo
21.04.2018 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Amiens SC - Racing Strasbourg 3:1

Nebývá zvykem, aby hráči Amiens vsítili tři góly. Proti Strasbourgu se to podařilo, dokonce ve druhém domácím zápase po sobě, což znamená, že skromný klub uvidíme v Ligue 1 i v příští sezoně. Zato Racing bude mít ve zbývajících čtyřech duelech ještě co dělat, aby po roce zase nesestoupil.

Svěřenci Thierryho Laureyho začínají mít z výjezdů na cizí stadiony pomalu noční můru. Tři body se nepodařilo vybojovat od prosincového střetnutí na Matmut Atlantique v Bordeaux a předvedená hra nebyla optimální ani při remízových duelech. Nepřekvapí tedy, že hráči Amiens začali lépe, nicméně ohrozit Alexandre Oukidju se jim dlouho nedařilo.

Prolomil to až v samotném závěru úvodního dějství Thomas Monconduit, když využil toho, že k němu gólman Strasbourgu vyrazil centr Bakaye Dibassyho. Dorážka byla snadnou záležitostí - 1:0 a nepopulární šatňák byl tedy na světě.

Těsně před gólem musel být ze hřiště po srážce s Oukidjou odnesen Serge Gakpé. Naštěstí se brzy probral. Do druhého poločasu za něj však naskočil Harisson Manzala. Právě on nejprve vyzkoušel pozornost muže v rukavicích v dresu hostů, aby v následující minutě poslal na místo určení kulatý předmět levačkou. Velký podíl na gólu měl svou českou uličkou Quentin Cornette, kterou obrana vůbec nezachytila - 2:0.

O tom, že fotbal nekončí úderem devadesáté minuty, ale že se hraje až do konečného hvizdu po uplynutí nastaveného času, se mohli diváci na Stade de la Licorne přesvědčit přímo vrchovatě. Nejprve zakončil Gaël Kakuta pravačkou rychlý protiútok po další Cornettově pobídce, přestože v jeho pozici by bývalo bylo daleko snadnější střílet levou nohou. Míč ovšem zapadl pod břevno a to se počítá - 3:0.

Chvíli poté ale optimálně nedosáhl na letící míč Danilo Avelar, takže jej mohl ve vápně sebrat Jérémy Blayac, jenž hned přihrál přímo před bránu, kde si v obležení tří protihráčů poradil Idriss Saadi - 3:1.

Fotbalisté Amiens si připsali jedenáctou výhru a za týden míří do Monaka. Racing čeká nesnadné klání proti o poháry bojujícímu Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele