8. kolo
20.11.2017 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Amiens SC - Lille OSC 3:0

Ještě v zářijovém utkání Lille na půdě Amiens vedlo, než se na stadionu Stade de la Licorne zřítila jedna z bariér, zranilo se několik fanoušků a zápas byl předčasně ukončen. V nově nařízené dohrávce, v níž se začínalo od první minuty, pak klub ze severu Francie neuspěl. Nováček ligy zkrátka potvrdil, že si na Ligue 1 začíná pomalu zvykat.

Už pět zápasů v řadě domácí neprohráli, minulý pátek dokázali obrat o body obhájce titulu z Monaca, a protože situace v dolní polovině tabulky je opravdu hodně napjatá, tohle vítězství je katapultovalo z předposlední pozice na dvanáctou. Hosté naopak po dvou vítězstvích proti Métám a St. Étienne zase zabředli do regulérního sestupového pásma.

Na kontě vstřelených branek neměla doposud jen čtyři mužstva ligy dvouciferné číslo. Mezi nimi bylo i Amiens, to ovšem tuhle statistiku změnilo k lepšímu ve 36. minutě. Traoré poposunul míč z hranice vápna na pravou stranu, kam si naběhl Manzala, a ten tvrdou dělovkou propálil marně zasahujícího gólmana Maignana.

Tři minuty po obrátce Les Licornes svůj náskok navýšili. Traoré trošku se štěstím prostrčil balón za obranu na Manzalu, ten nad ničím nepřemýšlel a vypálil, a svou střelu umístil přesně k tyči podél Maignana. V 85. minutě pak pojistil tři body střídající Konaté, jenž na zadní tyči využil nepříjemného skákajícího centru ze standardky od Kakuty.

LOSC se ve druhé půli po druhé inkasované brance snažil s výsledkem ještě něco udělat, jenže na soupeřovu obranu nenašel absolutně žádný recept. Ačkoli držel daleko více míč na svých kopačkách, všudy všeho vyprodukoval jen jeden střelecký pokus mezi tři tyče. V 55. minutě se o něj postaral El Ghazi v rámci přímého kopu, ale gólově neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

12 hodin připravují reportáž z utkání. Pracovat takhle já, tak nemám ani 35 papíru.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele