10. kolo
21.10.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Amiens SC - Girondins Bordeaux 1:0

Amiens poměrně překvapivě obralo o všechny body Bordeaux a má tříbodový náskok na sestupové pásmo. Les Girondins naopak propásli šanci vyšplhat se na pohárové příčky.

Svým způsobem to byl vcelku unikátní duel. Jednak se nehrálo na Stade de la Licorne v Amiens, nýbrž na Stade Oceáne v Le Havru. A jednak šlo o první střetnutí těchto dvou celků od roku 1949!!! Od té doby se změnila spousta věcí, včetně toho, že se tyto kluby nikdy nepotkaly na nejvyšší úrovni. Bordeaux bylo rozhodně jasným favoritem.

Na domovském stadionu Amiens se při duelu s Lille zřítila bariéra - proto ten azyl v bezmála 180 kilometrů vzdáleném městě. V první velké šanci se ocitnul Serge Gakpé z Toga, avšak Benoit Costil se překonat nenechal. Během úvodního dějství nebylo k vidění mnoho zajímavého ani na jedné straně hřiště.

Po změně stran se taky nejednalo o žádný atraktivní fotbal. Myšlenka a kreativita scházely v táborech obou celků, takže není divu, že o vítězi rozhodla standardní situace. Kakutův roh z levé strany přiťuknul v 64. minutě Khaled Adénon na v malém vápně stojícího Guye N’Gossa, jenž si balon ve vzduchu parádně zpracoval, načež se s ním otočil a z úhlu prostřelil brankáře hájícího barvy Les Girondins - 1:0.

Ti byli v útoku dále bezradní. Snad i proto, že talentovaný Brazilec Malcolm proseděl zápas jenom na lavičce. Výsledek znamená druhou porážku, kvůli které obsadí Gourvennekovi svěřenci po deseti kolech sedmou pozici. Před sebou mají těžké klání s Monakem. Amiens se nachází na šestnácté příčce a bude doufat, že se podaří odehrát solidní partii na hřišti Guingampu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele