13. kolo
17.11.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Amiens SC - AS Monaco 1:1

Fotbalisté Monaka nedokázali získat tři body na půdě Amiens a znovu si komplikují obhajobu titulu. Jejich ztráta na vedoucí PSG po víkendu dost možná ještě naroste. Amiens dostalo knížecí klub do úzkých vedoucí brankou Gakpého, na kterou odpověděl až ve druhém poločase Stevan Jovetić.

Monako potřebovalo získat na hřišti Amiens tři body, aby vytvořilo tlak na vedoucí PSG. Svěřenci trenéra Jardima sice vstoupili do zápasu o něco aktivněji, ale šanci v podání Radamela Falcaa neproměnili. Kolumbijský snajpr trefil z nadějné pozice jen boční síť a následně uběhly dvě minuty a po skvělé práci Kakuty si to pelášil sám na Subašiče Gakpé. A byl úspěšný. Samostatný únik proměnil střelou k tyči a Amiens vedlo nad favoritem 1:0.

Domácí celek vedoucí branka zdravě nakopla a nescházelo mnoho, aby vstřelil další gól. Monako se vzpamatovalo až těsně před koncem prvního poločasu, vyrovnat ale nestihlo.

Amiens si byl moc dobře vědom, že případná druhá branka by mohla být rozhodující a druhý poločas zahájil velmi aktivně. Po Kakutově centru se do vzduchu pověsil Konaté a jen těsně přestřelil Subašičovu branku. Po hodině hry se trenér Jardim rozhodl poslat na hrací plochu Stevana Jovetiče a jak se ukázalo, byl to skvělý tah. Jovetič obdržel v 68. minutě přihrávku od Fabinha a střelou z první, uvnitř vápna, překonal domácího brankáře.

S remízou 1:1 nebyl spokojen ani jeden z týmů. Amiens chtělo vedení zpátky a mělo dobré šance, minutu před koncem se uvolnil ke střele Kakuta a zamířil těsně vedle. V ochozech stadionu de la Licorne to jen tak zahučelo. Monako rozhodnout nedokázalo a nakonec si z Amiens odváží jen bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele