36. kolo
06.05.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - SM Caen 0:1

Fotbalisté Caen získali nesmírně důležité tři body v boji o záchranu a na půdě Toulouse a zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Ligue 1 se prozatím posunuli na šestnáctou pozici s šestatřiceti body a dvě kola před koncem mají tříbodový náskok na osmnáctou barážovou příčku Dijonu. Domácí favorit naopak zůstává na dvanáctém místě s dvaačtyřiceti body a v závěru se ještě určitě pokusí prokousat do horní poloviny.

Utkání bylo herně nesmírně vyrovnané, v prvním poločase se do vyložených příležitostí dostalo pouze domácí FC. Po úvodní velmi opatrné půlhodině mohl otevřít stav sobotního klání Braithwaite, který se zjevil zcela osamocen před brankářem Vercoutrem. Dokázal ho i propálit, ovšem na brankové čáře přispěchal s perfektním obranným zákrokem na poslední chvíli jeden z vracejících se hráčů SM. Toulouse zahrozilo do poločasu ještě jednou.

V nastaveném čase se prodral přes protihráče Delort a znovu stanul v tváří tvář proti Vercoutremu, jenomže zblízka ho napálil pouze do obličeje a síť tak rozvlnit nedokázal. Hosté vsítili jediný gól tohoto zápasu po necelé hodině hry, hrdinou hostujícího výběru se stal Ivan Santini. Ten po krásném pasu z levého křídla od Bessata předvedl ukázkovou rybičku a hlavou z hranice brankového území mířil k pravé konstrukci, brankář Lafont byl bezmocný.

Caen mohlo pojistit náskok v 66. minutě, kdy vytvořilo v pokutovém území protivníka obrovský závar. Ke střele se nakonec probojoval Karamoh a mířil do protipohybu Lafonta, jenž ale brilantně zasáhl a po přízemním pokusu vyrazil balón před sebe. Ve zbývajících minutách měl FC mírnou herní převahu, avšak Vercoutreho ani jednou výrazněji neohrozil. V příštím kole jede do Mét, Caen se pokusí stvrdit záchranu doma s Rennes.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele