17. kolo
10.12.2016 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Toulouse FC - FC Lorient 3:2

Toulouse v atraktivním zápase přestřílelo hosty z Lorientu a po výhře 3:2 poskočilo na sedmé místo tabulky, zatímco Les Merlus zůstávají poslední. Hrdinou zápasu se stal švédský forvard Ola Toivonen, který vstřelil hattrick.

Toivonenova forma pod koučem Pascalem Duprazem je pro někdejší mládežnickou hvězdu velkým zadostiučiněním; po trápení v Rennes jej mnozí odepsali, letošní spolupráce v čistě severském útoku s kapitánem Martinem Braithwaitem však evidentně funguje. Dnešek byl Toivonenovým dosavadním vrcholem ve fialovém dresu; z hattricku se radoval naposledy v srpnu 2010, tehdy ještě v dresu PSV při výhře 6:0 nad De Graafschapem.

Lorient měl sice v posledních kolech lepší formu, dnes však domácí dávali od začátku jasně najevo, že nic jiného než vítězství nepřichází v úvahu. První Toivonenův zásah přišel už v osmé minutě, kdy napřáhl zkraje vápna a technickou ránou propálil gólmana Paula Delecroixe, a o dalších deset minut později už to bylo 2:0. Švédský kanonýr tentokrát pohotově dorážel ránu kolegy Braithwaiteho, kterou Delecroix dokázal pouze vyrazit před sebe.

Svěřenci Bertranda Casoniho se po tomto hororovém úvodu zatáhli více dozadu, slevili z ofenzivní hry po zemi a začali se soustředit primárně na brejky. To není styl, který by Lorient vyznával (či uměl hrát), dnes to však fungovalo, zčásti i proto, že se domácí rychlým nástupem nechali ukolébat. Ve 27. minutě tak dostal Majeed Waris v útočné třetině příliš mnoho místa, a přestože jeho střela mířila pouze do břevna, nehlídaný Benjamin Moukandjo dokázal uklidit míč do sítě. Moukandjo mohl o pár desítek vteřin dokonce vyrovnávat, domácí gólman Alban Lafont však předvedl skvělý zásah.

Toulouse viditelně znervóznělo a zdálo se, že by hosté mohli dokonat překvapivý obrat; potom ale opět zaúřadoval Toivonen. Po hodině hry převzal přesný pas Braithwaiteho a tváří v tvář Delecroixovi chladnokrevně zvýšil na 3:1. Švédův reprezentační kolega Jimmy Durmaz mohl definitivně rozhodnout, jeho dělovka však přelétla břevno. Majeed Waris sice ještě v 90. minutě snížil, když hlavou uklidil do sítě Cabotův rohový kop, v tu chvíli však už bylo na zvrat pozdě. Les Merlus tak nevyhráli venku pojedenácté v řadě a budou muset hodně zabrat, pokud chtějí Ligue 1 hrát i napřesrok.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele