22. kolo
29.01.2017 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 0:3

ASSE i díky dvěma proměněným pokutovým kopům porazilo Toulouse a v tabulce zase o kousek poskočilo vzhůru. Oproti tomu Toulouse, které výtečně začalo aktuální ročník, nadále míří opačným směrem.

Nutno dodat, že zásluhu na hladkém průběhu tohoto utkání pro hostující celek mělo také vyloučení Brazilce Somálii, ke kterému došlo hned po změně stran za stavu 0:1. V 9. minutě se totiž hnal na brankáře Albana Lafonta Romain Hamouma a mladá jednička TFC jej evidentně podrazila, nicméně zřejmě ještě kousek před hranicí pokutového území.

V každém případě byla nařízena "pětka", jejíž exekuce se ujal Nolan Roux a s velkým štěstím poslal Les Verts do vedení. Ve 47. minutě si tedy Somália ostře vyšlápnul na Jordana Veretouta a musel se pakovat. Na třiadvacetiletém záložníkovi nechal atak následky, takže musel být po necelých sedmdesáti minutách hry vstřídán.

To už ale Galtierův tým vedl 0:3. V 55. minutě totiž Florentin Pogba centroval a Kévin Monnet-Paquet hlavou zvýšil na 2:0 z pohledu svého klubu. Na druhé straně pak nastřelil břevno Martin Braithwaite. Jenomže o dvě minuty později chyboval při odkopu Kelvin Adou a byl nucen zatáhnout za záchrannou brzdu, aby Hamouma nemohl pokračovat vstříc Lafontovi.

Znovu to bylo na hranici velkého vápna. Znovu kopal Nolan Roux a znovu proměnil, protože se Lafont pohnul o něco dříve, než by bývalo bylo zapotřebí. Romain Hamouma odehrál další skvělý zápas a je možné, že v devětadvaceti ještě nakonec přijme nabídku Alžírska a stane se reprezentantem této africké země, která na letošním turnaji vypadla překvapivě brzy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele