20. kolo
14.01.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 0:1

Obhájce titulu Paris Saint-Germain dokázal potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Stade Rennes a nakonec si odvezl všechny tři body po nejtěsnějším výsledku 1:0. V utkání byl lepším výběrem a mohl zvítězit i vyšším rozdílem. V tabulce je stále na třetí pozici s dvaačtyřiceti body a na Monako s Nice momentálně ztrácí body tři. Rennes je stále na sedmé pozici s osmadvaceti body a i přes porážku bojuje o evropské poháry.

PSG se mohlo dostat do vedení ze své první vážnější příležitosti již v 1. minutě. Na parádní pas z pravé strany si do pokutového území soupeře naběhl Cavani a mířil z první k pravé tyči, jenže z osmi metrů zcela osamocen branku trestuhodně netrefil. O sedm minut později vypálil ze čtrnácti metrů z levé strany Julian Draxler a gólman Costil dokázal jeho bombu vyrazit do strany. První spornější situace se zrodila po necelé půl hodině hry.

Draxler našel svou nahrávkou volného Verrattiho, který měl zpracování na dlouhou nohu a poté se dostal do souboje s Costilem. Na první pohled se jednalo o jasný pokutový kop, ovšem opakované záběry prokázaly, že Verratti pád výrazně přihrál. Rozhodčí Bastien celou situaci zřetelně viděl a italskému záložníkovi po právu udělil žlutou kartu za simulování. Hosté přeci jen otevřeli skóre zápasu ve 39. minutě zásluhou aktivního Draxlera.

Třiadvacetiletý německý špílmachr po nahrávce od Verrattiho vystřelil z první z hranice pokutového území a trefil se naprosto přesně ke vzdálenější tyči, Costil se tentokráte natahoval marně. Po hodině hry se PSG podruhé dožadovalo penalty, kdy na levé straně obešel Motta brankáře Costila a pak upadl. Nyní se jednalo o ještě větší simulaci než u prvního momentu a sudí Bastien opět nekompromisně udělil žlutou kartu.

Rennes mohlo vyrovnat zhruba deset minut před přestávkou, kdy ze střední vzdálenosti vystřelil Prcič a kroutil balón do pravého horního rohu, balón skončil vedle o několik decimetrů. Ihned na to zkusil štěstí z hranice šestnáctky střídající Rabiot, jeho razantní pokus vyrážel Costil do bezpečí. Ve zbývajícím průběhu si favorit s přehledem pohlídal těsný náskok a protivníka k ničemu nepustil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele