36. kolo
07.05.2017 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Montpellier HSC 1:0

Nebylo to sice příliš přesvědčivé, ale vítězství pro Rennes se v duelu s Montpellierem nakonec urodilo. Svou třetí brankou v sezoně se o něj postaral Ndombe Mubele. MHSC tedy ještě nemají úplnou jistotu setrvání v soutěži.

Pozdější hrdina se mohl zapsat do listiny střelců už v 15. minutě. Vyčíhal si přihrávku Daniela Congrého, který mohl děkovat Laurentu Pionnierovi, že přízemní pokus placírkou vychytal. Odpovědět se snažil Ryad Boudebouz, jenomže branka mu byla malá. A stejně si počínal i jeho spoluhráč Nordi Mukiele za čtyři minutky.

Ve 23. minutě šli les Rouges et Noirs do protiútoku, který zakončoval Mubele, jenomže Mathieu Delaplagne mu radost zkazil. Tedy prozatím. Následně se ve vyložené pozici ocitnul Pedro Mendes, nicméně ten má na hřišti od Christiana Gourcuffa zadané jiné úkoly, než střílení branek, takže není příliš divu, že se neprosadil.

Ve druhé půli nebylo k vidění mnoho zajímavého. Až do 80. minuty. Tehdy Mubele donutil k další chybě Congrého, takže když obránce MHSC uklouznul, mohl se sám přesunout do pokutového území, odkud zamířil přesně za hostující jedničku - 1:0. La Paillade to rozhodně nechtěli zabalit, protože se jim evidentně nechtělo vracet se na jih Francie s prázdnou.

V 85. minutě Mukiele přihrál Mouniému, jehož pokus vytěsnil Benoit Costil do bezpečí konečky prstů. V poslední minutě nepřesvědčivě zasáhnul Pionnier, ale svou chybu záhy napravil, když vychytal dorážku Giovanniho Sia. Více se toho však už neudálo, takže platí, že svěřenci Jean-Louise Gasseta inkasovali na soupeřových hřištích dvaačtyřicet gólů, což je číslo, jakým se nemůže "pochlubit" žádný jiný celek v Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele