33. kolo
15.04.2017 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - Lille OSC 2:0

Rennes potvrdilo, že proti Lille se mu před vlastními fanoušky dlouhodobě daří, a ani na desátý pokus s ním neprohrálo. Ba co ještě víc, díky trefám Ndombeho Mubeleho a Giovanniho Sia dokázali uzmout dokonce všechny body. Pro domácí to byla mimochodem teprve druhá výhra v uplynulých sedmnácti kolech.

Bretaňský celek už nutně potřeboval jakoukoli vítěznou vzpruhu, protože nerozhodných výsledků bylo v jeho podání v posledních několika týdnech už habaděj. Pokud se mu podaří v závěrečných pěti kolech výrazným způsobem zabrat, ještě by mohl zabojovat o evropské poháry. Spíše však skalp LOSC znamenal definitivní se usazení ve středu tabulky.

Domácí poprvé gólově udeřili už po třech minutách hry. Sio si naběhl po pravé straně na dlouhý pas, přihrával do brankového území, odkud Amadou odvrátil balón pouze k Mubelemu, jenž levačkou propálil brankáře Enyeamu na bližší tyčce. Ke zdvojnásobení náskoku následně došlo ve 29. minutě.

Gourcuff na zadní tyči sklepl hlavou míč na druhou stranu, tam si chytře odcouval dobře předpovídající Sio, a z blízkosti překonal Enyeamu podruhé. Útočník Pobřeží slonoviny zaznamenal svou celkovou osmou trefu v této sezóně, svou první od února po derby s Lorientem, a pouze potvrdil roli dosavadního nejlepšího střelce týmu.

Lille, které nemá ještě jistotu udržení se v nejvyšší soutěži, následně předvedlo směrem dopředu bezkrevný výkon, jako je tomu ostatně v mnoha případech. Alespoň nějakým způsobem mohl korigovat před přestávkou Xeka, to by však nesměl trefit tyčku. Ve druhé půli se navíc zranila jednička Enyeama, což pro hosty určitě není dobrá zpráva do budoucna.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele