16. kolo
04.12.2016 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 2:0

V ostře sledovaném souboji dvou pohárových aspirantů nakonec uspělo domácí Rennes. Po bezbrankové první půli zatížilo konto Saint-Étienne dvěma brankami a po výhře 2:0 se posouvá už na čtvrté místo tabulky; kouč Christian Gourcuff tak opět potvrdil, že je na Stéphanois dlouhodobým expertem. O góly se postarali Paul-Georges N'Tep a Kamil Grosicki.

Domácí Les Rouges et Noirs měli o motivaci postaráno - fanouškům se vůbec nelíbila předchozí prohra v derby s Lorientem, který navíc trůní na samém dně tabulky, dnes však Gourcuffův tým zabral a příznivce si udobřil. Naopak Saint-Étienne ukázalo, že jeho letošní forma je hodně slabá. Sice prohrálo teprve potřetí v sezoně, obrovské množství remíz a impotentní útok však útok na poháry (zatím) prakticky znemožňují. Aktuálně ztrácí Les Verts na svého dnešního soka pět bodů.

Dominance ofenzivněji laděného Rennes byla patrná už v prvním dějství, na skóre se to ale neprojevilo - o což se postaralo jak chabé zakončení, tak solidní obrana hostujícího celku. První šanci si po čtvrthodině hry připsal trenérův syn Yoann Gourcuff, jeho střelu však zblokoval Cheikh M'Bengue. O chvíli později pálil N'Tep z dobré pozice mimo, zatímco Adrien Hunou sice chytrou hlavičkou zaskočil gólmana Ruffiera, míč ale mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

Ofenziva ASSE prakticky neexistovala; opět se potvrdilo, že bez klíčového forvarda Roberta Beriće to Stéphanois zkrátka nejde. Vedoucí trefa domácích v 54. minutě tak byla logickým vyústěním situace: N'Tep se zbavil pozornosti bývalého spoluhráče Kévina Théophile-Catherina a přízemní střelou k bližší tyči otevřel skóre. Další góly mohli přidat Giovanni Sio a opět Hunou (ten dokonce dvakrát), ASSE se ale ubránilo a nadále drželo šanci na zvrat.

Ta definitivně zmizela až v nastaveném čase, kdy jasně lepší Rennes zaslouženě přidalo druhý gól. Polský reprezentant Grosicki opět potvrdil svoji starou pověst zázračného žolíku: opřel se do parádního přízemního pasu Ludovika Baala a míč se s odrazem o tyč dokutálel až do Ruffierovy sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele