35. kolo
30.04.2017 15:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

SM Caen - Olympique Marseille 1:5

Olympique Marseille ukázal svou obrovskou sílu na půdě Caen a po jednoznačném vítězství 5:1 se znovu přiblížil k účasti v Evropské lize, momentálně ztrácí na páté Bordeaux jediný bod. O svém vítězství rozhodl již v úvodním dějství, kde skóroval hned třikrát. Hattrickem se blýskl Florian Thauvin, další dva góly přidal Maxime Lopez. SM je v tabulce na sedmnáctém místě s třiatřiceti body a stále je tak ve vážném ohrožení sestupu do druhé ligy.

Hosté měli naprosto úchvatný vstup do zápasu, už ve 3. minutě se poprvé prosadil Thauvin. Ten zužitkoval odvrácený centr z pravé strany, elegantně si zpracoval balón na prsa a poté nekompromisní ranou z dvanácti metrů poslal balón přímo pod horní tyčku. Za další dvě minuty se Thauvin vžil do role nahrávače, po rychlém přečíslení přihrál křižně na zadní tyč nabíhajícímu Lopezovi a ten propálil bezmocného Vercoutreho - 0:2.

Domácí se vrátili do hry o bodový zisk v 9. minutě. Karamoh chytrou kolmici uvolnil Ivana Santaniho a ten se vskutku postaral o nádherný moment, když dloubákem ze čtrnácti metrů přehodil vyběhnutého gólmana Pelého a zamířil přesně pod břevno. Po dvaceti minutách skóroval z ofsajdového postavení hostující Gomis, za dalších sedm minut vrátil Marseille dvoubrankové vedení Lopez, jenž se tedy trefil podruhé v nedělním střetnutí.

Tentokráte se po ráně ze třiceti metrů a následném zákroku Vercoutreho dostal k dorážce a stoprocentní možností nepohrdl - 1:3. Od tohoto momentu mělo navrch Caen, které se až do konce úvodního poločasu dostalo hned ke třem dobrým možnostem, jenže ani jednu neproměnilo. Ve stejném duchu se pokračovalo také po přestávce, avšak Olympique definitivně odrazil nápor houževnatého protivníka v 63. minutě.

Podruhé v tomto duelu se prosadil Thauvin, který po přihrávce od Gomise vystřelil zcela osamocen z osmnácti metrů a jeho technický pokus zapadl k levé konstrukci. V závěrečné dvacetiminutovce mířil Thauvin z deseti metrů vedle a Gomise dvakrát brilantně vychytal Vercoutre. V 90. minutě zkompletoval hattrick Thauvin, když si naběhl na centr Sansona a pohotově zavěsil k tyči kolem bezmocného Vercoutreho.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele