20. kolo
15.01.2017 17:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 3:2

V posledních devíti utkáních v rámci Ligue 1 podlehl Lyon jen PSG. Na začátku jarní části sezóny tak vlastně nebylo pochyb o tom, že by si měl poradit i v Caen. Jenže hosté tvrdě narazili, a to jim k jakémukoli bodovému úspěchu nestačily ani dvě trefy Alexandra Lacazetteho. Vítězství totiž na stranu domácích strhl Ivan Santini.

Nebýt chorvatského útočníka, který do Normandie přišel v létě z belgického Lutychu, kdo ví, jestli by situace Caen nebyla úplně zoufalá. Už takhle přežívá jen těsně nad sestupovým pásmem. Celkově devátá a desátá trefa sezóny posunula Santiniho mezi nejlepší střelce Ligue 1 a pomohla k celkově šestému vítězství v sezóně.

SMC se favorita nezalekl a už po osmi minutách hry se ujal vedení. Guilbert poslal centr z pravé strany do vápna, kde se ocitl v nesprávný moment Cornet, jenž uklidil balón smolně za záda vlastního gólmana Lopese. A ve 29. minutě bylo pro Olympique ještě hůře, neboť Santini dokázal s přehledem proměnit pokutový kop.

Les Gones ovšem do přestávky nakonec stačili vyrovnat. I oni jsou často hodně závislí na Lacazettem, který nejprve ve 35. minutě potrestal hraní rukou Adéotiho v pokutovém území a penaltu bezpečně proměnil střelou do protipohybu brankáře Vercoutreho, v závěru pak zužitkoval na zadní tyči jemný oblouček ze strany od Corneta.

Po hodině hry Caen definitivně rozhodlo o své nečekané výhře. Féret uvolnil na pravé straně mladého Karamoha, ten ihned z první poslal pas do šestnáctky, kde nabíhající Santini pohodlně skóroval. Vyrovnat mohl následně Fekir, jeho střela z voleje z 66. minuty však skončila jen nad domácí brankou.

Ačkoli se Santini střelecky dvakrát prosadil, mužem zápasu byl nakonec vyhlášený veterán Vercoutre, jenž působil právě v Lyonu dlouhých 12 let a získal s ním pět titulů. Díky jeho jistému výkonu ze druhé půle se totiž Caen podařilo udržet vedení, neboť střelu Dardera ze 75. minuty a tu od Tousarta z 86. minuty fantasticky zlikvidoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Raději bez komentu, jen se trochu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele