21. kolo
21.02.2017 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - AS Nancy-Lorraine 1:0

V dohrávce 21. kola bylo úspěšnější domácí Caen, které tak zvládlo velmi důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Nancy a po nejtěsnějším vítězství 1:0 se dostalo ze sestupových pozic. Momentálně se s osmadvaceti body posunulo na patnáctou příčku, Nancy kleslo na osmnácté barážové místo a doposud v šestadvaceti kolech posbíralo o bod méně. Jediný gól úterního zápasu vstřelil v polovině úvodního dějství Ronny Rodelin.

Utkání bylo odloženo zhruba před měsícem kvůli nezpůsobilé hrací ploše, tentokráte bylo z tohoto pohledu vše v pořádku. Oba soupeři hráli od samého začátku velmi opatrně a podle nervózního herního projevu bylo vidět, že jim jde o hodně. Caen rozhodlo o tříbodovém zisku ze své první vážnější příležitosti ve 24. minutě, kdy se popáté v letošním ročníku Ligue 1 trefil sedmadvacetiletý útočník Rodelin, jenž zakončil hezkou akci na pravé straně.

Po dlouhém nákopu z poloviny hřiště od Guilberta se elegantně zbavil dvou protihráčů a následně po zemi obstřelil padajícího brankáře Černika, balón zapadl přímo ke vzdálenější tyči. O osm minut později mohl navýšit vedení domácího celku aktivní Guilbert, jenomže v tváří tvář proti Černikovi neuspěl a zblízka ho trestuhodně nepropálil. Hosté byli blízko vyrovnání ve druhé nastavené minutě první půle, když zahrozil Mandanne.

Ten naprosto nečekaně vystřelil z otočky z hranice pokutového území a mířil pod horní tyčku, avšak gólman Vercoutre se vytáhl s fantastickým zákrokem jednoruč a balón odvrátil na rohový kop. Ve druhém poločase se Caen přeci jen zatáhlo více na svou polovinu a bránilo hubený náskok, po hodině hry zklamal Mandanne. Nejaktivnější hráč Nancy mohl střílet zcela sám po nádherné kolmici, po mírném zaváhání nakonec vůbec nezakončil.

AS si výrazně zkomplikoval situaci zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy Christ-Emmanuel Maouassa poslal k zemi Rodelina ve slibně se rozvíjející akci a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Oslabení hosté se ve zbývajících minutách na nic nezmohli a odvážejí si domů těžkou porážku, už v sobotu přivítají osmé Toulouse. Caen bude v neděli bojovat na půdě kandidáta evropských pohárů ze Saint-Étienne.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted se ukáže , jak to bylo se zápasem Caen- Lyon .

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele