17. kolo
10.12.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Metz 2:0

Znovu se potvrdilo, že Bastia doma prostě umí. Tentokrát to odnesly Mety, který z Korsiky odcestovaly s dvougólovým přídělem.

Domácí se ujali vedení v polovině prvního poločasu. Centr Allana Saint-Maximina nedokázali zachytit ani Milan Biševac, ani Georges Mandjeck, takže balon propadnul až ke Gaëlu Danicovi, jenž střelou na bližší tyč překonal Thomase Didillona - 1:0. Následně měl tým Francoise Ciccoliniho pořádnou porci štěstí.

Mandjeck totiž napálil svůj pokus do tyče a následně Jean-Louis Leca odvrátil na roh, možná ani pořádně nevěděl jak. Druhý poločas byl nejvíce vidět Saint-Maximin. Host z AS Monaco nejdříve po hodině mířil svou tvrdou ranou těsně nad. Ale v 75. minutě se už prosadil. Jak? Prostě se rozhodnul ignorovat svoje spoluhráče a šel sám. Před šestnáctkou zaseknul do středu hřiště a přízemní střelou k levé tyči zvýšil náskok Bastie - 2:0.

Pro korsický klub to byla první výhra po deseti zápasech, díky čemuž v tabulce vyskočil nad sestupovou zónu. Před zimní pauzou se utká ještě s Rennes a s Marseille. Naopak Mety mají na kontě jen o bodík více a před sebou důležité střetnutí s Caen, a také další zajímavý duel s Guingampem, který zatím předvádí velmi dobré výkony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele