36. kolo
06.05.2017 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SC Bastia 5:0

Hráči Paříže si ještě zachovali šanci na zisk mistrovského titulu a přiblížili se k přímé účasti v Lize mistrů, když v domácím prostředí uštědřili debakl 5:0 zachraňující se Bastii. Ta tak stále zůstává poslední dvacátá s jednatřiceti body a znovu je o něco blíže k pádu do druhé nejvyšší soutěže. Domácí favorit měl od samého začátku jasně navrch, dva góly vsítil v úvodním poločase a další tři přidal v závěrečné čtvrthodině sobotního duelu.

Po úvodní opatrné půlhodině se dostal z ničeho nic do vedení ve 32. minutě, kdy se prosadil Lucas Moura. Ten využil krásné kolmice za obranu a závěrečné křížné přihrávky od Matuidiho. Nabíhající Edinson Cavani sice na míč nedosáhl, ovšem Moura neměl s přízemním zakončením z hranice brankového území žádné problémy. PSG zvýšil své vedení za další tři minuty, tentokráte se zapsal do listiny střelců Marco Verratti.

Čtyřiadvacetiletý italský záložník skóroval po hodně kuriózní situaci. Před hostující brankou zůstal ležet na zemi Matuidi, jemuž zpět na nohy pomáhal brankář SC Leca. Nicméně hra pokračovala a po centru Meuniera překonal Verratti zblízka nepřipraveného Lecu, tento moment se rozhodně neodehrál v duchu fair-play. Tři minuty před přestávkou předvedl Verratti nádherné sólo přes pět protihráčů, pak však zamířil jen do náruče strážce SC.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a další zajímavé momenty se urodily v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve rozvlnil síť Cavani, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení uruguayského kanonýra. Podobný moment nastal v 73. minutě a znovu u něj byl Cavani, tentokráte neplatila branka po předchozí ruce Matuidiho. Cavani se přeci jen dočkal za další tři minuty po zpětné nahrávce od Guedese, tentokráte si pohlídal ofsajdovou past a před prázdnou brankou se již nemýlil - 3:0.

V 79. minutě byl Cavani podražen Djikuem v šestnáctce soupeře a sám se postavil k zahrání pokutového kopu, jenomže Leca vystihl směr prudké střely a míč vyrazil do strany. Vzápětí vedli domácí o čtyři góly, střídající Giovani Lo Celso po minutě strávené na hřišti přeloboval Lecu a ještě před brankovou čarou usměrnil míč do sítě dobíhající Marquinhos. V 87. minutě trefil Lo Celso břevno, za další dvě minuty uzavřel gólový účet Cavani svou druhou trefou v tomto střetnutí.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele