13. kolo
19.11.2016 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Nantes 2:0

Jubilejní šedesáté domácí vítězství z posledních 76 utkání v Parku princů si na své konto připsali fotbalisté PSG, kteří potvrdili roli favorita a před důležitým duelem Ligy mistrů proti Arsenalu porazili Nantes o dvě branky. O tu rozhodující se postaral už ve 13. minutě Ángel Di María, v závěru pak pečetil tři body z penalty Jesé.

Pařížané pochopitelně nechtěli zaváhat, rozhodně se hodlali dotáhnout na Monako i Nice, s nímž v současné chvíli mají shodný počet devětadvaceti bodů. Trvalo opravdu jen chvilku, než se gólově prosadili. Matuidi s Maxwellem dobře zakombinovali na levé straně, Augustin se ve vápně k zakončení nedostal, Ángel Di María už ale ano a v koncovce se nezmýlil.

Mladý Augustin byl spolu s Ángelem Di Maríou zapojen i do další akce ze 28. minuty, po níž nakonec Lucas Moura prověřil svým pokusem schopnosti gólmana Rioua. Autor první branky následně musel kvůli svalovým problémům střídat osm minut před obrátkou a jeho místo zaujal Ben Arfa. Až podrobná vyšetření ukážou, nakolik je Argentincovo zranění vážné.

Ve 38. minutě se radoval ze vstřelené branky Augustin a Ben Arfa si na své konto mohl připsat asistenci, to by však celá akce nesměla být zmařená kvůli ofsajdu. Závěr poločasu pak lépe vyšel Kanárkům. Domácí brankář Trapp musel zamezit možnému vlastnímu gólu po hlavičce Thiaga Silvy a pak ještě likvidoval Bammouovu táhlou střelu.

Na nějakou vstřelenou branku se ovšem hosté po přestávce prostě nezmohli. Inkasovat naopak mohli znovu v 54. minutě, nicméně s Matuidim si dokázal poradit Riou. Z následného rohového kopu se francouzský reprezentant mohl rovněž prosadit, jeho centr však nakonec orazítkoval pouze tyčku nantské svatyně.

Svěřenci Reného Girarda se museli definitivně smířit se svou třetí porážkou z posledních čtyř ligových utkání v poslední minutě utkání. Javier Pastore se snažil proniknout do výhodné pozice, zezadu ho strhl Diego Carlos a logicky se kopal pokutový kop. Jesé s jeho exekucí neměl problém a zamířil do protipohybu brankáře Rioua.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele