19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Lorient 5:0

Edinson Cavani svou jednou trefou pomohl PSG k hladkému vítězství nad zachraňujícím se Lorientem, a nejenže si s 18 góly pojistil podzimního šampióna střelců v Ligue 1, stal se za první polovinu sezónu zároveň nejlepším šutérem všech pěti elitních evropských soutěží. Alespoň částečně si tak Pařížané na závěr roku udobřili své fanoušky.

Prakticky celý prosinec PSG pouze strádal, a vrcholem jeho krize byl víkendový neúspěch na půdě Guingampu. Hodně se mluvilo o práci trenéra Unaie Emeryho, který sice nebude prožívat úplně nejpříjemnější vánoční svátky, ale alespoň může být rád, že se jeho celek rozloučil s rokem 2016 asi nejlepším výkonem měsíce.

Ztráta Les Parisiens na vedoucí příčku se po tomto kole stlačila na rozdíl pěti bodů, Nice totiž nedokázalo porazit venku Bordeaux. Tohle manko se sice nebude stahovat v žádném případě snadno, neboť spolu s vedoucím celkem dokáže v lize silně konkurovat též Monako, každopádně každá příjemná zpráva je pro Emeryho mužstvo velkým povzbuzením.

Domácí stratég po minulé porážce pozměnil sestavu, důvěru mezi třemi tyčemi dostal místo Alphonseho Aréoly po dlouhé době Kevin Trapp, odpočívali Ángel Di María i Serge Aurier, a místo nich nastoupili Thomas Meunier s Lucasem Mourou. Německý brankář byl vlastně virtuálním fanouškem, který se díval na dominanci svých spoluhráčů.

První branky se PSG dočkal ve 25. minutě. A byla to opravdu hodně luxusní trefa, která bude konkurovat těm nejhezčím v tomto ročníku. Protože Matuidi byl pod tlakem Abdula Warise, přenesl hru z levé strany na pravou. Tam se Meunier parádní kličkou zbavil svého strážce a přesným jemným obloučkem ke vzdálenější tyčce překonal zkoprnělého gólmana Delecroixa.

V závěru poločasu byl rozdíl mezi oběma týmy již dvoubrankový. Lucas Moura pláchl na pravé straně bekovi Le Goffovi, svou přihrávkou hledal v brankovém územím nabíhajícího si Nkunkua s Edinsonem Cavanim, nicméně za ně nakonec zakončoval vracející se Touré, jenž si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

V 51. minutě se typicky hlavou prosadil Thiago Silva, který si umně našel prostor v šestnáctce, a centr od rohového praporku z nohy Lucase Moury usměrnil ke vzdálenější tyčce. Po hodině hry přidal čtvrtý zásah z pokutového kopu Edinson Cavani, jenž potrestal faul Delecroixe v pokutovém území na svou osobu.

Lorient venku nevyhrál od dubna, po podzimu zůstal usazený na nepopulárním dně tabulky, a v druhé polovině sezóny bude horlivě bojovat o záchranu. Tenhle duel vlastně jen potvrdil, že prožívá jednu z nejhorších sezón za poslední léta. PSG se ovšem se svým soupeřem nemazlil a búra zkompletoval díky parádnímu obloučku Lucase Moury.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele