26. kolo
18.02.2017 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 2:0

Olympique Marseille i bez zraněného Gomise vyhrál doma nad Rennes a nadále se může prát o evropské poháry. Tým Christiana Gourcuffa už to bude mít po dalším zaváhání složitější.

Clintonu N’Jie se příliš nevěřilo. Ale že by v tomto utkání mohl být velice platným hráčem, začal prokazovat už po třech minutách hry. Po výborném pasu od Patrice Evry přeloboval Benoita Costila, nicméně tenhle jeho pokus se nakonec mezi tři tyče těsně nevešel. Následně to zkoušel zpoza šestnáctky Dimitri Payet a napálil břevno.

Poté přinutil Costila k výbornému zákroku, načež museli nuceně odstoupit jeho spoluhráči Clément Chantome a Morgan Amalfitano. Hodně nepříjemná situace, když bylo odehráno pouhých dvacet minut. Nájezdy OM však ustaly a do konce první půle se už žádná vyložená situace neuskutečnila ani před jednou bránou.

Až v 59. minutě šli svěřenci Rudiho Garcíi do vedení. Maxime Lopez chtěl propustit na Payeta, který si nabíhal do vápna zcela neobsazen. Jenže jediný obránce široko daleko úmysl zblokoval. Bylo by to fajn, ale míč se bohužel odrazil k čerstvému vítězi Afrického poháru národů, který jej z hranice velkého čtverce poslal z první přesně k bližší tyči - 1:0.

Hned za pět minut to bylo už o dvě trefy. Morgan Sanson šikovnou patičkou přiťuknul na Floriana Thauvina, jehož střela z nějakých pětadvaceti metrů překvapila všechny včetně brankáře Costila - 2:0. Pro šťastného střelce to byl sedmý gól v sezoně, zatímco Sanson si připsal devátou asistenci, což je v této statistice řadí na druhé místo v Ligue 1, přičemž na prvního Jean-Michaëla Seriho ztrácí jednu přihrávku.

Les Rouges et Noirs se ke své škodě už na nic nezmohli, a tak platí, že už deset zápasů nevyhráli. Oproti tomu Yohann Pelé si připsal v domácím prostředí desátou nulu, čímž se v pěti nejprestižnějších evropských ligách nemůže pochlubit žádný jiný gólman. Za týden ovšem přijedou borci z PSG. Rennes bude válčit s Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
lampard8

"Hodně tedy bude sázet na Benjamina Mendyho."

WTF??? Jakej Benjamin Mendy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele