18. kolo
18.12.2016 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 2:0

Díky dvěma trefám v rozmezí dvou minut připisuje Olympique Marseille třetí výhru v řadě. Rázem se pohybuje na šesté příčce tabulky a poháry jsou mnohem blíže, než by kdo mohl ještě před dvěma měsíci předpokládat.

Lille za sebou taky nemá vyloženě marné výsledky a na Stade Vélodrome mohlo jít do vedení už po dvou minutách hry. Jenomže hlavička Younousse Sankharého do černého nezacílila. Poté mizerně odklízel do bezpečí Rod Fanni, z čehož mohl těžit Rony Lopes, ale Yohann Pelé byl mezi třeti tyčemi připravený.

Speciální příchuť měl tenhle zápas pro Rudiho Garcíu. Ten před odchodem do "Věčného města" vedl právě LOSC, přičemž v roce 2011 s ním slavil senzační double, tj. vítězství v Ligue 1 i Coupe de France. Nyní sedí na lavičce OM a první šanci svého týmu sledoval až po půl hodině, když z dálky nebezpečně pálil William Vainqueur. Poločas uzavřel trochou akrobacie Tomáš Hubočan, jenomže neúspěšně.

Marseille v domácím prostředí často dává alespoň jeden gól, i když zdaleka ne vždycky to stačilo na body. Tentokrát se hráči klubu z přístavního města prosadili v 56. minutě. Maxime Lopez využil ztráty míče a vyčíhnul ten nejvhodnější moment pro přihrávku na Bafétimbiho Gomise, jenž tvrdou ranou zaznamenal svou devátou branku v sezoně - 1:0.

Bývalý hráč ASSE a Lyonu měl podíl i na druhé trefě svého současného klubu. Nahrál Vainqueurovi, který poslal míč do běhu Florianu Thauvinovi, jenž si poradil s Naïmem Slitim a zakroutil svůj pokus do vzdálenějšího rohu brány - 2:0. Snížit mohl za sedm minut Rony Lopes, nicméně na Pelého z dálky nevyzrál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele