3. kolo
26.08.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Lorient 2:0

Marseille zabrala v pravý čas. Po matných výkonech v prvních dvou kolech svěřenci Francka Passiho konečně naplno bodovali, když porazili matný Lorient doma 2:0 díky trefám Rémyho Cabelly (19') a Bafého Gomise (70'). Přístavní klub se tak vyhoupl na průběžnou šestou příčku, zatímco Les Merlus zůstávají přikováni ke dnu tabulky.

Passi se odhodlal k jednomu odvážnému kroku: Michy Batshuayiho, který už z klubu odešel, nahradil v sestavě jeho mladší bratr Aaron Leya Iseka. Teprve osmnáctiletý forvard se postavil do základu vedle Gomise v novém systému 4-4-2. A právě Iseka už po pěti minutách málem otevřel skóre, po Rekikově pasu z levé strany však na poslední chvíli zakročil bránící Lindsay Rose.

Les Phocéens byli od začátku jasně lepším týmem a v podstatě se pouze čekalo na to, až lorientská obrana konečně povolí. Nakonec odolala pouze osmnáct minut. Domácí rozehrávali přímý kop na úrovni vápna, k míči se postavil Cabella a nekompromisně jej uklidil k Lecomteho tyči. Ještě v první půli mohl svůj střelecký účet v novém dresu otevřít i Gomis, tentokrát ale brankář Lecomte skvěle zareagoval.

Nejvýraznějšími postavami na hřišti byli oba ofenzivní záložníci domácích, Cabella s Thauvinem; druhý jmenovaný dostal šanci prosadit se z podobné situace jako Cabella, jeho přímák z 52. minuty ale vychytal gymnasta Lecomte. Jeho protějšek Yohann Pelé poprvé zasahoval až po hodině hry, s volejem Cafúa si poradil bez problémů. Když se v závěru zdálo, že Les Merlus nabírají druhý dech a mohli by zápas ještě zdramatizovat, rozhodl rychlý brejk - Cabella se tentokrát převtělil v asistenta, když nabil Gomisovi do úniku; ex-lyonský forvard se prohnal kolem Vincenta Le Goffa a suverénní střelou navýšil svůj střelecký účet v Ligue 1 na úctyhodné číslo 103.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Gedofrey

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele