24. kolo
08.02.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - EA Guingamp 2:0

Až na čtvrtý pokus se podařilo Marseille skolit neoblíbený Guingamp, s nímž letos trošku překvapivě bojuje zároveň o evropské poháry. V prvním poločase načal účet Bafétimbi Gomis, ve druhém dějství pojistil vedení Dimitri Payet. Bretaňský celek díky tomuto neúspěchu jen znovu oslabil své postavení v tabulce.

Od půlky prosince čekají hosté na ligovou výhru. A pomalu a jistě se jim vidina účasti v Evropské lize, o kterou ovšem před sezónou rozhodně neusilovali, vzdaluje. Výsledkový propad každopádně může zapříčinit tu nepříjemnou skutečnost, že se jich brzy bude týkat nervydrásající řežba o prvoligovou příslušnost.

Evidentně nehecovaný byl na tenhle duel Salibur, jehož během přestupového okna potkalo zklamání z nedokončeného transferu do anglického Hullu. Guingampský útočník působil hodně živým dojmem, v 11. minutě uvolnil do slušné pozice spoluhráče Marcuse Coca, jenže ten svůj pokus nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Do první šance se domácí propracovali ve 24. minutě, nicméně Payet ještě brankáře Johnssona v tomhle případě nepřekonal. To jeho spoluhráč Gomis byl o dvě minuty později daleko úspěšnější. Na hranici ofsajdu, spíše až za ní, si naběhl na centr z levé strany od Sansona a hlavou z blízkosti nezaváhal.

Johnssona zaměstnal Dória, Gomis byl následně načapán v ofsajdu, takže skóre se kupředu nepohnulo. Nicméně OM byl na hřišti i nadále aktivnějším týmem a nakonec se proti bezzubému protivníkovi radoval z druhé branky. Payetova střela ze 76. minuty z přímého kopu se odrazila ve zdi a skončila přesně pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele