20. kolo
15.01.2017 21:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 1:4

Byl to zase fičák, na jaký jsme byli u Monaka zvyklí už během podzimní části. Přes vánoční svátky evidentně neztratilo nic ze svého útočného apetitu a díky čtyřem brankám vyloupilo slavný Stade Vélodrome. Knížecí klub perfektně využil nečekaného odpoledního zaváhání Nice a poprvé od pátého kola se ocitl v Ligue 1 na samotném čele.

OM si v závěru loňského roku připsal na své konto čtyři výhry v řadě, nicméně soupeř ukončil jeho slušnou sérii ve velkém stylu. Svěřenci Rudiho Garcíy byli proti neúprosné ofenzívě svého protivníka prakticky bezmocní a vůbec poprvé v sezóně utrpěli domácí porážku. Před vlastními fanoušky přitom do této chvíle inkasovali jen jeden gól.

Marseille vstoupila do zápasu velmi slušně a už v 5. minutě musel hostující brankář Subašič vytasit zákrok proti Cabellovi. Zastřeloval se též Gomis, jenže svou hlavičku usměrnil jen nad břevno. O deset minut později se naopak na druhé straně poprvé prosadil ASM. A byla to pro něj poměrně nečekaná trefa.

Lemar se chytře a elegantně zbavil obránce Sakaie, a i když se nacházel v hodně ostrém úhlu, jeho jakýsi oblouček zapadl k překvapení všech za záda gólmana Pelého. Ve 21. minutě hosté své vedení navýšili. Marseillská defenzíva zapomněla na Falcaa, který po svém sólu následně neměl příliš problémů se zakončením.

Jen o pár chvil později mohl po obrovské příležitosti snížit Cabella, jenže z blízkosti po pasu od Sakaie mířil hlavou trestuhodně jen vedle. Gomis se mohl těsně poté ocitnout rovněž v tutovce, to by mu však nesměl být odpískán ofsajd. Nakonec se domácí opravdu dočkali kontaktního gólu, po standardce Lopeze se hlavou prosadil Rolando.

Jenže i nadále byli směrem dopředu lepší hosté, kteří mimochodem už v listopadu nasázeli svému sokovi rovněž čtyři branky. I když před poločasem nezakončil svůj únik úspěšně Sidibé, ve 45. a 56. minutě se dvakrát zapsal na střeleckou listinu Bernardo Silva. Nejprve zužitkoval hlavou centr Tourého, podruhé skóroval snadno z dorážky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Rezan

Kéž by vyhrálo Monaco ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele