29. kolo
10.03.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Angers SCO 3:0

Olympique Marseille zase jednou potěšil na domácím stadionu náročné fanoušky. Stále tedy existuje možnost, že se budou v příští sezoně hrát na Stade Vélodrome evropské poháry.

Desátá domácí výhra se začala rodit už v 9. minutě. Dimitri Payet se chopil rozehrávky přímého kopu. Balon jenom posunul vedle sebe na Floriana Thauvina, jenž z úctyhodné vzdálenosti vyslal na Mathieua Michela tvrdou přízemní střelu, která zapadla do pravého rohu jeho brány, přesně k tyči - 1:0.

Hráči Angers se ještě pořádně nevzpamatovali, až už to bylo 0:2. Ztráta míče na soupeřově polovině znamenala rychlý protiútok, o který se starali vlastně jenom Payet a Rémy Cabella. Druhý jmenovaný si narazil s tím prvním a rázem se sám řítil na bránu. Ve finále pak udělal gólmanovi ukázkovou kličku a zavěsil do prázdné.

SCO předváděli v poslední době dobré výkony, ale prohrávat na jihu Francie po dvaceti mintách o dvě trefy, to je moc. Přesto si Moulinův tým dokázal vytvořit šance. Dvě největší měl v dobré formě hrající Karl Toko Ekambi, nicméně pokaždé ztroskotal na výborném Yohannu Pelém. Tolik k úvodní pětačtyřicetiminutovce.

Po změně stran mohl přidat další hřebíček Maxime Lopez, když si vyměnil balon s Rémym Cabellou. Gólovou radost však překazil nerovný povrch. Následně to znovu zkoušel Thauvin, nicméně na druhý zásah si musel ještě počkat. Naopak Péle se musel hodně činit, aby vychytal svého skorojmenovce Pépého.

V 77. minutě na hranici vápna uklouznul Morgan Sanson. Díky tomu však vytvořil dokonalou přihrávku za obranu, kam si naběhl Thauvin. A protože byl o chlup rychlejší, než z brány vyběhnuvší Michel, mohlo skóre získat svou finální podobu - 3:0. Marseille příště zajíždí na sever do Lille, Angers doma přivítá Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

OM 3:1 Angers SCO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele