29. kolo
12.03.2017 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 4:0

Fotbalisté Lyonu potvrdili úlohu jasného favorita proti Toulouse a v domácím prostředí ho přehráli vysoko 4:0, generálku na důležitou čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy na půdě italského AS Řím tak zvládli na jedničku. Navíc si v Ligue 1 upevnili čtvrtou pozici s padesáti body a před pátou Marseille disponují pětibodovým náskokem. Hostům i přes porážku patří umístění ve středu tabulky, momentálně jsou na jedenácté příčce se šestatřiceti body.

Přitom hosté vstoupili do zápasu velmi dobře a zahrozili již v 8. minutě, kdy Delor obral o balón Christopha Jalleta, pronikl až do šestnáctky Lyonu a orazítkoval pravou tyč, poté domácí defenzíva odkopla balón do bezpečí. Za další čtyři minuty po pasu z levého křídla hlavičkoval Delort ze sedmi metrů a vzdálenější tyčku minul zhruba o metr. Po dvaceti minutách hry nastřelilo Toulose horní tyčku, k vedoucí brance chyběl malý kousek.

Ve 22. minutě vypálil z osmi metrů z voleje Memphis Depay a brankář Lafont výtečným zákrokem vyrazil balón před sebe. Za dalších pět minut na opačné straně vystřelil z hranice pokutového území Trejo a mířil přesně do pravého horního rohu, gólman Lopes vynikajícím zákrokem podržel svůj tým. Lyon se dostal do vedení z ničeho nic ve 36. minutě, skóre nedělního střetnutí otevřel zkušený třiatřicetiletý obránce Jallet.

Ten se dostal k odraženému míči na pravé straně šestnáctky a vzápětí z mírného úhlu mířil do spodního okraje břevna, od kterého se balón odrazil do sítě. Domácí klub zvýšil svůj náskok ihned po změně stran, po hezké kličce vypálil z pravého křídla z patnácti metrů Maxwel Cornet a trefil se naprosto parádně pod horní tyčku, Lafont se natahoval marně. Vzápětí hlavičkoval těsně vedle levé tyče hostující Julien, v 54. minutě poprvé skóroval Depay.

Třiadvacetiletý ghanský rodák využil individuální akce Jalleta a pak se nekompromisně z úhlu trefil po zemi přímo ke vzdálenější konstrukci. Stejný hráč selhal v polovině druhé půle ve stoprocentní možnosti, když po další nahrávce od Jalleta pálil před prázdnou brankou vysoko nad. Depay si přeci jen spravil chuť zhruba deset minut před koncem. Na půlce si všiml vyběhnutého Lafonta a ukázkovým padesátimetrovým lobem ho přehodil, tato trefa určitě bude kandidovat na nejhezčí gól letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele