22. kolo
28.01.2017 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Lille OSC 1:2

Před utkáním se trenér Bruno Génésio naparoval, že jeho celek má na to ještě skončit v top trojce. Jenže podobně jak před dvěma týdny na půdě Caen se Lyonu vůbec nezadařilo proti neoblíbenému Lille, nad nímž v posledních deseti zápasech vyhrál pouze dvakrát. Na dvě branky Yassineho Benziy stačil zareagovat už jen Alexandre Lacazette.

Domácí před týdnem zvládli poměrně snadno souboj s Marseille a byli tedy optimističtí i před tímto střetnutím. V základu už se objevil Memphis Depay, čerstvá posila z Manchesteru United, a určitě nepředvedl vůbec špatný výkon. Nicméně hosté si na favorita znovu vyšlápli, a to přitom na tříbodový výsledek čekali od půlky prosince loňského roku.

Už v 9. minutě se OL mohl uklidnit, jenže Valbuena trefil pouze brankovou konstrukci, možná i díky příspěvku gólmana Enyeamy, který si na míč zřejmě lehce sáhl. Následně Depay vybojoval pro Valbuenu standardku, tentokráte však domácí záložník nemířil přesně. Na druhé straně se naopak z ničeho nic mohl prosadit soupeř.

Enyeama poslal od své brány dlouhý nákop dopředu, který Les Gones evidentně výrazně podcenili. Najednou se Benzia s Bauthéacem objevili ve stoprocentní možnosti, kterou ale svým trestuhodně mizerným zakončením zazdil druhý jmenovaný. Nakonec se Dogy ujaly vederní osm minut před přestávkou.

Sankharé poslal přihrávku ze strany blíže do středu, Benzia se zpoza vápna odhodlal vypálit, a jeho tečovaná střela nešťastníkem Yangem M'Biwou skončila smolně pro Lyon přesně u tyčky. Zkraje druhého dějství mohl vyrovnávat Rafael, ovšem jeho hlavičku zlikvidoval Enyeama, Depay poté v 53. minutě těsně minul.

Olympique i nadále pokračoval v hledání cesty za vyrovnávacím gólem, Tolisso v 58. minutě jen o kousek nedosáhl na slušný centr Rafaela a Valbuena dvacet minut před koncem trefil ve vyložené pozici už podruhé pouze břevno. A tak na řadu přišlo potrestání. Sudí Hamel měl jinak v poslední desetiminutovce poměrně dost práce.

Valbuena se trošku nešikovně vracel zpátky směrem do vápna, kam si nabíhal z křídla Corchia, a lehce do svého soupeře drknul. Kopala se penalta, kterou tvrdou střelou proměnil Benzia. Nicméně rozhodnuto ještě nebylo, Soumaoro totiž v šestnáctce fauloval Lacazetteho a nařízený pokutový kop sám faulovaný proměnil. Více už ale Lyon nestihl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Serte na LM pánové čutálisti z Lyonu. Stačí zde nenápadná dvoječka a je vyděláno.

Reagovat
Langi

vyhozeny penize

Reagovat
smazaný uživatel

Šikovní kucí , neudělali to v tomto ročníku poprvé .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele