36. kolo
07.05.2017 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 3:2

Během patnácti minut druhého poločasu nasázeli borci Lyonu tři branky, díky čemuž těsně porazili Nantes, které se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Nejen proto, že se zase podařilo dát dva góly. Za éry Michela Der Zakariana věc málokdy vídaná. Les Gones čeká v týdnu odvetné semifinále Evropské ligy proti Ajaxu. Situace po prvním klání je hodně složitá, takže se kouč Génésio nechal slyšet, že bude chtít za každou cenu udržet čtvrtou příčku.

Jako první vyzkoušel pozornost Maxime Dupého Holanďan Memphis Depay. S jeho ranou si však brankář Nantes poradil. Proti Rachidu Ghezzalovi na konci úvodní patnáctiminutovky zasahovat nemusel, neboť mířil těsně vedle. Když Les Canaris prohráli s Lyonem 30. listopadu domácí zápas, byl odvolán kouč Girard a na jeho místo přišel Sergio Conceicao. Pod ním začalo mužstvo šlapat a střílet branky.

Tu první vsítil v novém stánku OL Valentin Rongier, když z nějakých dvaceti metrů napálil kulatý předmět přesně do pravého dolního rohu brány - 0:1. Vyrovnání se mohlo zrodit za sedm minut. Alexandre Lacazette přihrával a Nabil Fekir sice překonal Dupého, ale Koffi Djidji stál přesně tam, kde stát měl.

V 65. minutě ale čtyřiadvacetiletý obránce zaváhal. Unikajícího Fekira ve vápně fauloval a kopala se penalta, které se chopil sám faulovaný a mířil dostatečně přesně na to, aby mohl potěšit domácí příznivce - 1:1. Místo nejlepšího střelce Lacazetta se do hry dostal Maxwel Cornet a Dupého poprvé testoval v 67. minutě.

Následnou Ghezzalovu střelu uklízet hlavou Djidji. Jenomže pak Lyonští rozehrávali rohový kop. Maxime Gonalons zmátl svým pohybem skoro celou obranu Kanárků a Cornetovi se podařilo usměrnit svou hlavičku do sítě - 1:2. Olympique pak zase trochu polevil v koncentraci, což se mu nevyplatilo v 75. minutě.

Lucas Lima rozehrál roh na bližší tyč, kam si naběhnul Guillaume Gillet a v relativně obtížné pozici se mu podařilo do balonu se ukázkově položit tak, že míč hlavičkoval více k tyči vzdálenější - 2:2. Valbuenovi šanci zblokoval Diego Carlos, ale tentokrát byl Lyon přeci jen šťastnější. Depay přiťuknul Cornetovi, který stál přibližně na úrovni penaltového puntíku, když pravačkou poslal míč za Dupého záda - 3:2.

Pro Lyon to byla jubilejní dvacátá výhra v sezoně a o tu vysněnou čtvrtou příčku už nemůže přijít. Proti Montpellieru může být v pohodě, a stejně tak proti Nice, i když si kouč Génésio zhruba před měsícem přál, aby poslední duel sezony rozhodoval o postupujícím do Ligy mistrů. Nantes má před sebou ještě střetnutí s Guingampem a s Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele