9. kolo
14.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 2:0

Jako jediný celek z Ligue 1 zůstává Nice i nadále neporaženo a po zaváhání Monaka na půdě Toulouse si s aktuálním čtyřbodovým náskokem upevnilo vedoucí pozici. Lyon neodehrál u Azurového pobřeží vyloženě povedené utkání, defenzívu soupeře nepřekonal ani jednou. Je pravda, že jeho výkon hodně ovlivnilo poměrně brzké vyloučení Nabila Fekira.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí velmi dobře a už v 5. minutě se ujali vedení. Vítěznou branku si na své konto připsal Baysse, který využil podklouznutí Tolissa a z voleje překonal brankáře Lopese. Ve 28. minutě zbytečně oslabil svůj tým Fekir. Baysse si u postranní čáry v pohodě kryl míč, než na něj nevybíravě začal šlapat jeho soupeř, jenž obdržel červenou kartu.

Zkraje druhého poločasu se poprvé výrazněji mezi třemi tyčemi musel činit gólman Cardinale, to když si na něj chtěl přijít Tolisso, ale nakonec neuspěl. Zpátky do zápasu chtěl Les Gones vrátit též Ghezzal, avšak ani on domácího muže v rukavicích v 58. minutě nepřekonal. Nicméně i nadále byl spíše aktivnějším a lepším celkem OGC.

Lopesovi se podařilo vychytat Cypriena a Balotelliho zhruba dvacet minut před koncem, v 76. minutě však již přece jenom podruhé kapituloval. Belhandova technická střela skončila ještě na vzdálenější tyči, míč se ovšem odrazil k nohám zcela nehlídaného Seriho, který ho následně usměrnil přesně tam, kam potřeboval, a navýšil náskok svého celku.

Nice mohlo přidat ještě jeden zásah, a to díky nařízené penaltě. Gaspar v šestnáctce vrazil do Belhandy a tenhle souboj vyhodnotil sudí Buquet jako pokutový kop. K němu se hrdě postavil Balotelli, který dosud skóroval ve všech třech ligových duelech, do kterých nastoupil, jenže se svou šancí naložil prachbídně a Lopese nepokořil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele