31. kolo
02.04.2017 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

OGC Nice - Girondins Bordeaux 2:1

Devatenáctá výhra v sezoně pro Nice znamená, že celek Luciena Favreho nadále zůstává v těsném kontaktu s PSG a Monakem, přičemž Liga mistrů už je v podstatě jasnou záležitostí. Bordeaux se naopak o pohárové příčky bude muset ještě poprat.

Orli začali aktivněji a v 6. minutě si připsali první šanci. Valentin Eysseric rozehrál z levé strany rohový kop. Míč se dostal k Arnaudu Soquetovi, jenž s ním orazítkoval tyč. První gólová radost se však udála o tři minutky později na druhé straně hřiště. Gaëtan Laborde si po chybě udělal dobrý den s Danteho i Maxime Le Marchanda a nakonec s trochou štěstí propálil Yoana Cardinaleho - 0:1.

Vedení týmu, v jehož dresu tentokráte nenastoupil Jaroslav Plašil, vydrželo nepříliš dlouho. V 15. minutě totiž Jérémy Toulalan (s)prostě sestřelil ve vlastní šestnáctce Souqueta a Mario Balotelli dostal příležitost dát jedenáctý gól v sezoně, čímž by se dorovnal na úroveň v tomto duelu absentujícího Alassaneho Pléy.

Italský průšvihař penaltu se štěstím proměnil a začínalo se de facto od začátku. Na časomíře ještě neuběhlo ani třicet minut a už to bylo 2:1 pro Nice. Balotelli přiťuknul Valentinu Eyssericovi, jenž se na hranici šestnáctky podíval na bránu a následně vypálil na zadní tyč, mimo dosah plachtícího Cédrika Carrassa - 2:1.

Ve 34. minutě si málem dal vlastní gól Le Marchand. Cardinale si však s vypětím všech sil poradil a následně vychytal Valentina Vadu, stejně jako dva přímé kopy v podání Malcolma a Francoise Kamana. Bývalý hráč Bastie se ocitnul ve výborné příležitosti už v další minutě, nicméně mířil nad bránu.

V 66. minutě si zase nepočínal jistě Le Marchand a znovu to byl Kamano, kdo se ocitnul tváří v tvář Cardinalemu. Bohužel pro Les Girondins nedokázal zacílit mezi tři tyče. V 80. minutě vyzval Younousse Sankharé ke skórování Adama Ounase, ale ten překopnul. Jeho další střelu pak zblokoval Souquet, takže Bordeaux připsalo devátou porážku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele