22. kolo
29.01.2017 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - EA Guingamp 3:1

OGC Nice si připsalo čtrnáctou výhru a na kontě má stejný počet bodů jako Monaco, které jenom remizovalo s PSG. Guingampu se naopak pohárové příčky zase o něco vzdálily.

První šanci zápasu si připsal Yannis Salibur. Domácí brankář Yoan Cardinale byl však pozorný. Následující akce už byla gólová. A rozhodně stála za to. Alassane Pléa před pokutovým územím nezvolil přihrávku na křídlo, nýbrž do středu na Valentina Eysserika, jenž mu šikovnou patičkou vrátil balon do běhu.

Obrana hostujícího celku tak byla mimo hru. Respektivě zbývalo už jenom přelstít Karl-Johana Johnssona, což se Pléovi díky elegantní kličce povedlo, takže mohl zakončovat do prázdné - 1:0. Druhé branky se příznivci Orlů dočkali sedm minut před závěrem prvního poločasu. Akce to sice tentokrát nebyla tak pohledná a týmu Luciena Favreho dost pomohlo štěstí, ale podstatné je, že šlo o zcela regulérní trefu.

Jean Michaël Seri reprezentoval Pobřeží slonoviny na letošním africkém šampionátu. A třebaže se vrátil teprve tento týden, hned vsítil - i když s vydatným přispěním Jérémyho Sorbona - vítěznou branku zápasu - 2:0. Družině Antoina Kombouarého trvalo po změně stran skoro dvacet minut, než se jí podařilo snížit.

Pravda, v celé věci sehrál Seri negativní úlohu, jelikož po jeho zaváhání se dostal balon k Étiennu Didotovi, jenž nacentroval do vápna na Jimmyho Brianda, který míč zpracoval a poslal za záda bezmocného Cardinaleho - 2:1. Šlo o jeho sedmý zápas proti Nice, což je vskutku zajímavý statistický údaj.

V závěrečné desetiminutovce se odehrály ještě dva zaznamenáníhodné momenty. Nejprve málem vyrovnal Alexander Mendy, nicméně jeho pokus naštěstí pro OGC tečoval mimo Dalbert. A pak přišla chvíle Maria Balotellilho. Obránce Arnaud Soquet pro něho vymyslel vynikající uličku, takže si italský forvard mohl vybrat, kam balon pošle - 3:1.

Guingamp tedy utrpěl sedmou porážku. Zato Nice hraje v této sezoně vskutku famózně. Desetkrát v řadě neprohrálo. Více branek zaznamenali pouze hráči Monaca, PSG a Lyonu. Lepší defenzivu však nemá nikdo. Pléa vstřelil už jedenáct gólů a Balotelli jen o dva méně. Seri vévodí tabulce asistencí s devíti pobídkami. A příští týden se chystá šlágr možná nejen kola, ale i celé jarní části sezony. Les Aiglons totiž pocestují do Monaka na Stade Louis II.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka? Tudle pánové book, by se vám hodila, vidte?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele